Akik nem tudnak fizetni azokat csoportosan megerőszakolják. Egy anya eladta a tévéjét, hogy életben tartsa bent a fiát...

A pernambucoi börtönökben már szinte a fegyencek hozzák a törvényeket. Hirdetés Kokaint árulnak és mindenkit megölnek aki tartozik nekik - derült ki egy belső vizsgálat során. A fogvatartottak leginkább a "kulcsok őrzőitől" (chaveiros) tartanak, hiszen ők a legveszélyesebb bűnözők akik uralják a benti közösséget. 31 elítéltre egyetlen őr jut, így a hatóságok elítélt gyilkosoknak, erőszakolóknak és kábítószer-kereskedőknek adták ezt a posztot mert úgy gondolják, hogy ők tiszteletet parancsolnak a bentlakók között, és ez segít fenntartani a "rendet"


Azok a börtönök azonban ahol ilyen kulcs-őrző rabok vannak, rettegésben tartják a bentlakókat és családjaikat, akik rendszeresen kapnak fenyegető leveleket a fogvatartottak tartozásai miatt. Akik nem tudnak fizetni azokat gyakran csoportosan megerőszakolják.  Egy Sandra nevű nő például eladta a tévéjét, hogy életben tartsa bent a fiát. 

Kattints a fotókért! >>>Kattints a fotókért! >>>

A kivételes bánásmódban részesült rabok privát zárkákban élnek ahol külön fürdőszobájuk, televíziójuk és hűtőjük is van, míg a többiek több tucat másik elítélttel együtt zsúfolódnak egy koszos cellába. A kulcsos rabok gyakran még saját szolgákat is tartanak a börtönön belül. A raboknak hetente fizetniük kell, nagyjából 15 reaist (3400 forint) és aki nem tud fizetni azt megölik. A chaveirok hihetetlen módon visszaélnek a hatalmukkal. Hálófülkéket (baraccos) adnak bérbe több százezerért a foglyoknak. Regina például a 20 éves fiának bérelt egy ilyen privát cellát biztonsági okokból, akit négy év letöltendőre ítéltek némi marihuána birtoklásáért, ám hiába adta oda személyesen a pénzt a bűnözőnek, az átverte azzal az indokkal, hogy "felújították" azt a börtönrészt ahol a hálófülke lett volna, így a fia ugyanúgy a többi rabbal együtt sínylődik egy zsúfolt zárkában. 

Néhány videó.

Amikor ezek a veszélyes bűnözők fenyegetve érzik a hatalmukat egy másik cellatársuk miatt, egyszerűen csak megvádolják őt valamivel és hamis tanúkkal "bizonyítják" az illető bűnösségét. Legtöbbször azok sincsenek biztonságban tőlük akik a "`védett területen" laknak. Jorget (28) kétgyermekes családapát például 10 cellatársa erőszakolta meg, úgy, hogy műanyag zacskót húztak a fejére, és összekötözték a kezeit. Az erőszak végén megfenyegették, hogy megölik, ha bárkinek szól az esetről. Persze Jorge megpróbált beszélni az egyik őrrel a történtekről, de ő csak ennyit válaszolt: " A raboknak szenvedniük kell."