Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyönyörű "ősziség".

0 Tovább

Égbolt. Atmoszféra

0 Tovább

Csányi Sándor a leggazdagabb, Orbán viki a legbefolyásosabb.

Csányi Sándor a leggazdagabb magyar

Továbbra is Csányi Sándor, az OTP bank vezére, a Mol alelnöke a leggazdagabb magyar.

"A 100 leggazdagabb" című kiadvány összeállításból kiderül, hogy Csányi Sándor tavaly újabb 15 milliárddal, 165 milliárd forintra gyarapította vagyonát. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke 2011 óta megszakítás nélkül ötödször lett a leggazdagabb magyar.



Az OTP Bank első emberét Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 160 milliárd forinttal, míg a harmadik helyre a Fotex-csoport főtulajdonosa, Várszegi Gábor került, akinek vagyona 115 milliárd forintra nőtt.

Csányi Sándor vagyona 165 milliárd forint, ő a leggzdagabb magyar 

A dobogó közvetlen közelében helyezkedik el két egykori listavezető is: Demján Sándor (93 milliárd forint) és Széles Gábor (92 milliárd forint).

A tavalyi bronzérmes, az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György vagyona viszont egy adóhivatali vizsgálathoz kapcsolódó zárolás miatt egy év alatt 135 milliárdról 90 milliárd forintra csökkent - ez idén a hatodik helyre volt elég.

A leggazdagabb magyarok ranglistája átrendeződött 2014-hez képest. Tíz olyan üzletember is bekerült a százba, akik tavaly még nem szerepeltek a legmódosabbak között.

Tavaly a 100. helyezettnek 5,3 milliárd forintja volt, idén már 6 milliárdos vagyon kellett ahhoz, hogy felkerüljön valaki a listára.

Az átrendeződés jele az is, hogy az előző évek legjelentősebb állami megrendeléseit megszerző vállalkozók mellett megjelentek a "trónkövetelők" is.

Az előbbi kategóriát Simicska Lajos és Nyerges Zsolt fémjelzi - az előbbi a 10. helyen áll 73 milliárd forintos vagyonnal, az utóbbi pedig a 24. helyen 26,3 milliárddal. Az utóbbi kategóriában a Duna Aszfalt két tulajdonosát, Szíjj Lászlót és Varga Károlyt (29-30. hely) is megtalálni - vagyonuk 23-23 milliárd forintra tehető.

A 2015-ös listán szereplők összvagyona megközelítette a 2600 milliárd forintot - ez 160 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit.


Az ország legbefolyásosabb embereiről készített rangsort továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök vezeti Csányi Sándor előtt, míg a harmadik helyen Simicska Lajost Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter váltotta fel. 

0 Tovább

Fiatalok,ráadásul még befolyásosak is. 

A Time összegyűjtötte, kik a legbefolyásosabbak ebben az évben 20 éves kor alatt, a legfiatalabbtól a legidősebbig. Válogatás.

Maddie Ziegler, 13

Világhírt Sia videoklipjeiben szerzett magának a fiatal lány, ő táncolt ugyanis a „Chandelier", az „Elastic Heart" és a „Big Girls Cry" című számok alatt. Sia és Kristen Wiig mellett pedig élőben is megmutatta tudását a 2015-ös Grammy díjátadón. A pittsburgh-i származású táncoslány most a divat felé kacsingat, a Ralph Lauren 2015-ös őszi divatshow-ján lépett a kifutóra.

Maddie Ziegler Sia videoklipjében szerzett világhírnevet magánbak 

Ahmed Mohamed, 14

Nem is olyan rég tele volt a világsajtó a hírrel, hogy házilag barkácsolt óra miatt került bajba egy gyerek az Egyesült Államokban. Ahmed volt az, akinek a házi feladatát bombának nézték, hatalmas felháborodást váltott ki az országban. Ahmedet Obama elnök próbálta személyes meghívással kárpótolni, a Fehér Házban az órát végül a „klassz" jelzővel illette.

Ahmed Mohamed (jobbra) a Fehér Házban is járt

Martin Odegaard, 16

Májusban a szurkolók kitörő üdvrivalgással fogadták, mikor Cristiano Ronaldo-t Odegaard váltotta le egy spanyol bajnoki mérkőzésen. A norvég reménység idén rekordot döntött, ő lett a legfiatalabb játékos, aki a Real Madrid mezében pályára léphetett. A fiút januárban szerződtette a csapat.

Martin Odegaard minden idők legfiatalabb focistájaként mutatkozott be a Real Madrid felnőttcsapatában 

Shawn Mendes, 17

A 4,3 millió Vine-követővel rendelkező énekes az év során nagy nyomott hagyott a zeneiparban. Áprilisban megjelent, „Handwritten" című albuma a Billboard 200 első helyéig jutott, így Justin Bieber óta ő a legfiatalabb, aki ezt el tudta érni. Ezután Taylor Swift „előzenekaraként" turnézott, most pedig legújabb száma, a „Stitches" számos ország top10-es listáján szerepel.

Shawn Mendes még csak 17 éves, de már nagy nyomott hagyott a zeneiparban 

Jaden Smith, 17

Will Smith fia az utóbbi időben a közösségi oldalakon népszerű, véleménye szerint Kanye West lenne jó elnöknek, az iskola pedig azért nem hiteles, mert egyszer véget ér. A fiú korábban zenével és színészettel is próbálkozott, idén pedig rádióműsort indítana.

Will Smith fia is nagyon népszerű a fiatalok körében (Fotó: Northfoto)

Malia Obama, 17

Az amerikai elnök idősebb lánya kulturális ikonná kezd válni, egyetemeket látogat és divattippeket is ad. Most az HBO „Girls" című műsoránál gyakornok.

Barack Obama, amerikai elnök lánya Maila is az egyik legbefolyásosabb tini 

Silentó, 17

Hat hónappal ezelőtt valószínűleg senki nem hallott Richard Lamar Hawkról. Júniusban azonban minden megváltozott, hiszen a Georgiából származó rapper Silentó néven megjelentette első dalát, a „Watch Me (Whip/Nae Nae)"-t. A zene és a hozzátartozó klip hamar népszerűvé vált, egy hét alatt 2,5 millióan, október közepére pedig több mint 300 millióan tekintették meg a YouTube-on.

Silento videóklipjét több mint 300 millióan tekintették meg az interneten 

Kylie Jenner, 18

Alighanem a világ legnézettebb tinédzsere a közösségi site-okon, 60 milliónál is több követővel Facebookon, Instagramon és Twitteren. „Bármit teszek, az egyből trendivé válik"-sajnálkozott. A rendkívül veszélyes #KylieJennerLipChallenge is ezek közé tartozik, amely során a vállalkozók a lányhoz hasonló ajkakat próbálnak maguknak duzzasztani. „Én csak próbálom inspirálni a rajongóimat, akárkivé is akarnak válni."-nyilatkozott.

Kylie Jenner bármit tesz, követik a rajongói (Fotó: Northfoto)

Maisie Williams, 18

Mindenki kedvenc Aryája a Trónok Harca című sorozatból még mindig csak 18 éves. A színésznő a való életben állítólag éppúgy szerethető, mint a karakter, akit játszik - mókás videókat tölt fel és viccet csinál, amiből csak tud. A hírek szerint idén még láthatjuk a Doctor Who új évadában is!

Maisie Williamset a Trónok harca Aryájaként ismerte meg a világ (Fotó: Northfoto)

Kendall Jenner, 19

Kendall nem csupán arról híres, hogy a Chanel és a Versace kifutóján, illetve a GQ, a Cosmopolitan, az Allure és a Vogue Paris címlapján egyaránt megjelent már, de övé az Instagram történetének legtöbb szívecskét kapott fényképe is. A 3,1 milliónál is több like-kal saját nővérét, Kim Kardashiant előzte meg.

Kendall Jennert imádják a fiatalok, számtalan követője van a közösségi oldalon, egy képet 3,1 millióan lájkolták (Fotó: Northfoto)

0 Tovább

Itt van már a "legújabb" trónkövetelő. Bill Gates befoghatják.

Komoly veszély fenyegeti a világ leggazdagabb embereinek listáján 22 éve élen álló Bill Gates vezető helyét.

A Microsoft alapítójának vagyonát legutóbb 76 milliárd dollárra (21 ezer milliárd Ft) becsülték, s eddigi követői több tízmilliárddal maradtak el tőle. Ám egy spanyol üzletember, Amancio Ortega idén átlépte a 70 milliárd dolláros álomhatárt (19 100 milliárd Ft), s elemzők szerint rövidesen befoghatja a a Microsoft-vezért.



A listavezetésre aspiráló európai üzletembert Magyarországon kevesen ismerik, ám termékeivel nap mint nap találkozhatunk a hazai plázákban, mondhatni mi is jócskán hozzájárultunk vagyona gyarapodásához. Ő az alapító tulajdonosa a Zara divatcégnek és üzlethálózatnak, amely egyébként több, külön is jól ismert márkát foglal magában. A hálózat szerte a világon több mint hatezer üzletet működtet. 
 

Ortega ruhagyárainak köszönheti dollármilliárdjait


Ortega ráadásul igen látványos karriert futott be, hiszen szinte a 8 általános elvégzése után tinédzserként kezdett dolgozni egy szabóságon Spanyolországban. 1972-ben döntött úgy, hogy saját céget alapít, fürdőköpenyeket gyártott. 1975-re már egy igazi divatcéget álmodott, a Zarát választotta. Így valójában minimális iskolai végzettséggel egy világcég ura lett. 

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja