Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Porsche úgy gondolta, itt az idő robbantani. Küldetésen a személy-gépkocsi iparág elektronikusítására

A Porsche úgy gondolta, itt az idő robbantani. Küldetésen a személy-gépkocsi iparág elektronikusítására.

A PORSE az egyik ikonikus luxusautó gyártó a világon, amit most majd egy újabb miszióval szeretnének szinten tartani. Pontosabb megnevezése, nem más, E Küldetés. Közelítsük meg, és ha ott vagyunk, akkor már akár lovagoljuk is meg a jövő újhullámát, a fejlesztő technológia, illetve a stílus által.

Porsce E küldetés koncepciója

Bemutató a legújabb protototípusról, a PORSE által, ami közelebb hozza a jövőt, ami bepillantást ad a jövőbe. Csak ezúttal szürke-ződ. Így van. Ez a sport szedán teljesen elektornikus. De nehogy átverjen ez az adat. 0-ról 60 mph-ra kevesebb mint 3,5 mp alatt gyorsulva, még mozogni is tud a kicsike. 

Négy különálló ülés akárkinek aki utazik.

Az belső dizájn modifikálva lett, hogy megfeleljen a hoszabb utazós élményeknek. A Porse egy 4-üléses "függetlenség", biztosítva az eddig megszokottnál jóval nagyobb komfortot. Sajnos, nem lesz több alvás a kocsiban. De ki is akarna egyébként egy Porséban szunyókálni?

Mielőtt elektronikus kocsinak állítanánk be, ez mindenek előtt egy PORSCE.

Megtöltve 600 lóerővel a csuklya alatt, elegánsabban kezeli az utakat mint a forró kés a vajat. A dizájn és kialakítás öszhatása főleg azoknak szolgál akik futurisztikus megjelnésre számítottak.

Ezután a Porse megkoronázta az adózás a holnapnak címmel

Minden egyes porcikája a kocsinak fényesen csilogó

Tetőtől talpgi, minden porcikája a masinának ropogós. Nem lehetsz részese a jövőnek néhány érintés érzékelő technológia nélkül. Ha az ilyen kütyüket élvezed akkor ez a te Porschéd.

A világ kap egy bepillantást arra hogy milyen lehetne

Egy ideig nem fogsz találkozni ezzel a darabbal az autó kereskedőnél de lehet hogy egyébként sem. A model nincs gyártásban...még. Eltudod képzelni magad hogy ebben a roszfiúban szaggatsz?

Figyeld ezt az elég fényes designt.

BE SURE TO SHARE THIS ARTICLE felkiáltójel

0 Tovább

Cinema city elő karácsony. Találkozz sztárokkal.

Premier előtti vetítések, kedvező jegyárak, sztártalálkozó? Ha nem bánnád, hogy Dukai Regina „kezelgesse” a mozis jegyedet, remélve hogy ez a jegy, egyben egy közös „film” forgatására is feljogosít, akkor a hétvégi cinema-city ajánlat dömping téged is vár. Ha esetleg nem bírnál menni, akkor pedig online kövessed! vagy ne:P.

A Cinema-city robbantott egyet így Hallowen környékén, vagy elő karácsony gyanánt, vagy utónyárként, wow múlt-jelen-jövő, egy egész korrekt hétvégi programot állított össze: közte szerepel, olcsó jegyárak, „olcsó”, kinek mi, de a megszokott ezres helyett most pár száz forinttal olcsóbb lett – érdemes amúgy online rendelni jegye, mert még keményen egy százforintot spórolsz a büfénél -.

 

A jegyárkedvezmény mellett, több, premier előtti vetítés is lesz. Illetve, egy „sztár” felvonulásra is lehet számítani, akik most lemennek a „pornép” szintjére és ők szolgálják ki a nézőket (csak szeretnéd, hogy Dukai Regina téged „úgy” is kiszolgáljon). Ha a sokat emlegetett Dukai Regivel vagy a nemrégiben felbukkant és még pattogó, kipingált szájú Cintia diktátorral, vagy a busmanokra emlékeztető Varga Viktorral akarsz szót váltani, vagy csak ráöntenéd a popkukis zacsidat, fejbe vágnád egy tortál – bár lehet hogy sajnálnád a tortát – akkor itt a lehetőség.

A közös sztártalálkozót online is tudod követni. Nagy élmény lehet.

Egyébként, ha már itt tartunk, akkor pár szót akár ejthetnénk a filmekről is. Esetleg, vagy nem is tudom, ide tartozik?......

A jelenlegi palettán, talán számomra, ami először megkapta a szemem, a Kötéltáncos. Imax3d-ben meg 5d xy-ban is látható. Még nem láttam, csak a sztorit ismerem. Igazából, annyira nem egy világmegváltó elméletre épül a film, viszont szerintem látványos, illetve művész- filozofikusabb hangulatban tökéletes. Azért csak vagányság az akkor még állt Empire State building között átsétálgatni pár száz méter magasban. #911

A Legendát is reklámozzák, de engem annyira nem fog meg a téma sem, illetve a színész felhozatal sem. Ízlések és pofonok. A film egy tipikus james-bond – gengszter filmnek ígérkezik, gyilkolós meg keményfiús jelenetekkel, meg valami undergroundos hangulatú drogbárókkal üzletelő, önmagát megduplázó testvérpárról szól.                                             #Spoiler alert: Mindkét szerepet ugyan az a színész játsza.

Ha james bond, akkor 007. A legújabb része nemsokára érkezik, amin állítólag a filmszínész, Daniel degeszre kereste magát. A sztori a szokásos, ügyfelderítős, fantom megtalálós, rejtélyes kalandozás

 

Popkukkerra és a nem tudom hány D-s szemüvegekre fel, készíteni az arcot – ahogy a reklámban mondták – hogy bírjad szemtágítással és popkorn üccsi arcbatolással.

További infó. Az ünnepről.

0 Tovább

Kézfogás világnap. Néhány tipp a közismert etikettből. Vigyázat! Halálos kézfogás.

Itt a kezem nem disznóláb. Jelentése: gesztus a barátságos közeledésre, mivel régen a disznólábat fegyverként használták.

A kézfogás szokásai más kultúrkörökben sokféle változatosságot mutatnak. 

Ahány ház annyi szpás? avagy van ahol akár halálos kimenetelű lehet egy kézfogás, más csonttörő valahol inkább dőlöngélnek, valahol meg csak bólogatnak mint a kutya-inga a kocsiban.

Az arab kultúrában van talán a legszigorúbb kézfogás-kódex. Ha egy férfi egy idegen,ismeretlen nővel találkozik, nem foghatja meg a kezét üdvözlésképpen, ha erre mégis sor került, akkor az "áldozat" nőnek megkell ölnie magát. Wow. 

Vannak akik a kézfogást gyengéd, erős vagy texasinak nevezik. Károly walesi herceg arról panaszkodott, hogy a texasiakra az új passzírozó kézrázás a jellemző, a csontropogtató erőfitogtatást nem is lehet másképpen kifejezni. 

Az amerikai politikusok között népszerű a kézfogásnak az a változata, amikor a bal kezüket is belevonják a kézrázásba. Az üdvözlés melegségét tekintve ez a gesztus állítólag sokkal bensőségesebbé és barátságosabbá teszi a kézfogást. 

A kézfogás nyugati szokása gyorsan terjed Kínában is, ma már elfogadott üdvözlési forma, de gyakran egy bólintás vagy biccentés is elegendő. 
A kínai férfiak úgy is üdvözölhetik egymást, hogy barátságosan megpaskolják a másik karját. A kínaiak kényelmetlenül érzik magukat, ha megöleljük, vagy megcsókoljuk őket, hacsak nem különösen szoros barátságról van szó. 

Dél-Koreában a hagyományos üdvözlési forma érkezéskor és távozáskor egyaránt a meghajlás. A nyugatiak a koreai férfi barátjukat általában enyhe meghajlással és kézfogással üdvözlik. Előfordul , hogy az amerikai politikusokhoz hasonlóan mindkét kezüket használják a kézfogásnál , míg a nők csak bólintanak kissé. 

Japánoknál a hagyományos üdvözlési forma a meghajlás, ami nem az alázat, hanem a tisztelet jele. A japánok azonban átvették a kézfogás nyugati gyakorlatát, noha nem szorongatják az ember kezét erősen és előfordulhat, hogy nem néznek a vendég szemébe. Ennek az az oka, hogy hagyományuk szerint az erős szorítás agresszivitást fejez ki, a közvetlen szemkontaktust pedig tolakodónak érzik. Bár a világot járt japán emberek gondosan tanulmányozzák a nyugati viselkedési formákat így előfordulhat, hogy egy japán is megszorítja a kezünket, sőt még a szemünkbe is néz!

Az etikett.

Vigyázat. Tömör tanácsadás a megfelelő, protokoll által előírt, és a jezsuita szerzetesek által előírt és megszentelt kultúranormáról. Csak erős idegzetűeknek, akik a jóöreg kőműves szakma berkeiben nevelkedtek azok lehet hogy káromkodási rohamban törnek ki, hogy menjen a picsába ez a sok kultúrhányás, malteros kézzel, meg kőműves kanállal kell a másikat köszönteni, azt is az arcon. 

bemutatkozás során, a személyes kapcsolatok első eleme a köszönés, amit nagyfokú illetlenség nem fogadni. Mindig a férfi a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek, az alacsonyabb rangú a magasabb rangúnak köszön először, illetve ha belépünk egy helyiségbe mindig a belépő személy kezdeményezi. Amennyiben minden pontban megegyezik a két fél, vagyis azonos neműek, korúak és rangúak, ebben az esetben mindegyikőjüknek arra kell törekedniük, hogy elsőként köszönjenek. Ha a férfi kalapot vagy sapkát visel, akkor illik azt megemelnie vagy jelzésszerűen megérintenie. Nem illik napszemüvegben, cigarettával a szánkban vagy zsebre dugott kézzel köszönni. Ha valaki ismeretlenekkel teli társaságba lép, akkor mindig az ismerőst kell először üdvözölnie, csak utána a többieket. Ha az asztalnál már sokan ülnek, elég csak a közvetlen mellettünk helyet foglalt személyeket üdvözölni.

Tegezni általában azonos korúak tegezhetik egymást, akik például egy helyen dolgoznak. Viszont 25 év felett már sértő lehet valaki számára, ha csak úgy letegezik. Ha nem egyértelmű, hogy tegezhetjük-e az illetőt, inkább magázzuk, amíg ő fel nem ajánlja annak ellenkezőjét. Azt még tudni érdemes, hogy férfi-nő kapcsolatban mindig a nőnek kell felajánlania a tegeződést, illetve ha különböző korú személyekről van szó, akkor mindig az idősebb kell, hogy azt kezdeményezze. Ennek figyelembe nem vétele, nagyfokú udvariatlanság.

A köszönés utáni következő lépés a kézfogás. Ennek menete pont az ellenkezője a már a köszönésben leírtaknak. Mindig a nő a férfinak, az idősebb a fiatalabbnak és a magasabb rangú az alacsonyabb rangú embernek nyújt kezet elsőként. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszerre mondják a nevüket, így egyik fél sem érti a másikét. Fontos, hogy kézfogáskor egymás szemébe nézzenek a felek, hogy határozottan, de ne durván szorítsák meg a másik kezét. Vannak kultúrák, ahol a kézcsók és a meghajlás szigorúan tilos, de Magyarországon ezek a kiemelkedő udvariasság megkülönböztető jelei. A kézfogás mindig jobb kézzel kell, hogy történjen, ha valamit fogunk benne, akkor azt át kell tenni a bal kezünkbe. Nem illik két kézzel, a férfiaknak pedig kesztyűben kezet fogniuk, ez utóbbi a nőkre nem vonatkozik. Ha egy ülő társasághoz érkezik egy nő, akkor a férfiaknak fel kell állniuk, hogy üdvözöljék, a nőkre ez csak akkor vonatkozik, ha egy nálunknál idősebb hölgy jelenik meg.

Gyakori hibák még, ha valaki csak a keresztnevét mondja köszönéskor, nem tiszta kézzel nyújt kezet a másiknak vagy nem néz annak szemébe. A tekintet az egyik legfontosabb része a kontakt felvételének. A bemutatkozást célszerű röviden, tömören intézni, illetve adott helyzetekben, például hivatalos találkozó alkalmával, fontos, hogy névjegykártyacsere kísérje a bemutatkozást. Ezen alapszabályok persze szituációfüggőek, de ha betartjuk őket, akkor eleget teszünk az elvárt normának.

Persze lehet tenni az egészbe, aztán valakit egy parasztlengősseb pacsival leöklözöl. Egyébként is szerintem egy szituációban a hirtelen ingerek mellett nem biztos hogy még azon fogsz tudatoskodni hogy most melyik kezeddel bizonyítsad a disznóláb próbát: amelyikkel kitörlöd vagy amelyikk kivered. 

0 Tovább

Napi "szem-szájnak ingere". 15 mp-es receptek. #2 

0 Tovább

Ingyen koszt lesz a Mekinél. A McDonald’s, az ételük egészégéről elhíresűlve, most ingyen dobálja a szenyókat.

Ingyen koszt lesz a Mekinél. A McDonald’s, az ételük egészégéről elhíresűlve, most ingyen dobálja a szenyókat.

McDonald’s ingyen kaját ad, az új mobil-app elindításával együtt.

Néhány ajánlat csak az appon keresztül elérhető, ideértve az ingyen reggeli szendvicset, az ingyenes deszertet bármelyik adásvétel esetén, az egyet fizet, kettőt vihet szendvics, és egy ingyenes happy meal egy prémium saláta vásárlással.

Szintén van egy kávé hűség program, az appon keresztül, ahol a vásárló, egy ingyen McCafét kap, minden ötödik vásárlás után.

Az ajánlatok, amik régiónként eltérőek, hetenként változni fognak.

A vásárlók ezekhez az ajánlatokhoz akkor férhetnek majd hozzá, ha letöltötték az appot, majd regisztráltak egy felhasználónevet, és a tartózkodási helyükhöz igazították az appot. Ezután az étteremben a telójukat bemutatva az app előnyeit kiélvezhetik.

Az app nem képes rendelni és fizetni a kajáért, de a meki főfejese, Steve Easterbrook, szerint, ezekkel a lehetőségekkel később majd kibővítik az appot.

Az Usában eleinte kevés helyen lesz elérhető. De kivan már a struktúra épülve, amit már csak átkell építeni-közvetíteni a többi étterembe is, folyamatosan.

 A elkövetkezendőben a vásárlóknak, majd lehetőségük lesz előre rendelni, az appon keresztül, és ha majd a vásárló az étteremhez ér, hogy betápolja a rendelt kaját, az étterem értesítve lesz a közeledéséről, a geo-tartózkodásbemérő szolgáltatással, ami a vásárló telcsijéhez lesz kódolva. Szóval csak rendelsz, még azt se kell megmondanod, hogy majd mikor mész érte, ha már csak egy ablakbetörésnyire vagy a mekitől, ők kínai robot módjára összedobják a műanyagot neked, amit te, mint aki valaki csak bemész a sok várakozó lúzer közé, és egy maffiózos oldalsúgással jelzed, hogy jöttél a szajréért. – tette hozzá Easterbrook (Húsvétbrook?)

Az app kb. olyan nyáron jöhetett ki az amcsiknál, nemzetközileg pedig Októberre várható. EGÉSSZSÉGRE FEL!

Karrier és meló a mekiben.

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja