Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan hat az ölelkezési stílusod, a kapcsolatodra.

Az egyik legjobb dolog egy kapcsolatban, az ölelkezés, nem csak pillangókat okoz, hatással van az egészségre, előnyösen.

#1 Első lépés: kölcsönös vonzalom.

Az első lépés az ölelkezésre hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jól fogják fogadni. Mint egy váratlan csók, ugy egy "elővigyázatlan" ölelés is lehet zavarba ejtő és zavaró.

#2 Második lépés: Csak lassan.

Egy fontos dolog amire érdemes emlékezni, amikor ölelésre kerül a sor hogy lassan kezdjük. Helyezd a kezed egy közömbös testrészre, mint pl. váll, hát, vagy csukló. Pihentesd egy kicsit ott a kezed mielőtt továbblépnél, és fejezd ki azt hogy szándékod tiszta. Egy aprócska dörzsölés segithet a légkör oldásán.

#3 Harmadik lépés: Valósághű elképzelések.

Az ölelés nem azonos az előjátékkal. Csak mert valaki szeret ölelkezni, nem biztos hogy készen áll a főattrakcióra. Figyeld a jelzéseket amiket a másik személy küld, és emlékezz: sok kapcsolat azért szakadt meg mert túl erősen kezdtek  és mindent egyből akartak.

#4 Negyedik lépés: Csekkold az időjárást.

Amellett hogy figyelmet szentelsz az ölelkező barid jelzéseire, úgy a környezeti légkörre is figyelj oda. Pl. a meleg és magas páratartalom izzadáshoz vezethet, ami nem a legkívánatosabb egy első-alkalmi ölelkezéshez.

#5 Ötödik lépés: ölelkezésre fel.

Sokféleképpen megkaphatod az ölelésedet. A szokásos nagy kifli...kiskifle..."egyenlő"kifli mind más élményt nyújt. Próbáld ki mindet. Sok pozíció engedi meg a szemtől szembeni ölelkezést, közelebbi/távolabbi távolságot, és mindegyik más előnyökkel jár. Csak csináld azt ami természetesnek és komfortosnak tűnik - ha működik akkor ott fogsz maradni egy ideig.

#6 Hatodik lépés: Tapasztalatszerzés.

Mikor már komfortosnak érzed az ölelkezés alapjait, keverd csókkal, puszival, masszázsal a dolgot. Ne számíts mindig visszajelzésekre partneredtől. Az intimitás része tudni a másik határait és elvárásait, ugyanakkor ha valamiben nem vagy biztos, kérdezz.

Ölelésre Fel.!

0 Tovább

Tények a testedről amik úgytűnik hogy kamuk, de mégsem.


Talán őrültségnek hangzik, de tippelj egyet...Ezek 100%-ig igazak.

#1 A következő tények a testedről meghökkentőek lesznek..

Talán azt gondolod hogy ezek csak kitalációk, de ez a testel kapcsolatos igazság.

A szád ugyanabből a bőr sejtekből áll mint a vagina.

#2 Több mint a népesség fele életében elkapja STD/STI-t élete során(szexuális fertőzés illetve betegség).

A betegségek és fertőzések központja az Usa-ban egyedül 19.7 millió embert talál szexuálisan betegnek, vagy fertőzöttnek évente. 

#3 A DNS-ek fele az emésztőrendszerünkben nem írható vagy hasonlítható egyik életformához se.

Biológus és felfedező Nathan Wolfe azt állítja "ezek a sejtek és DNS részek semmihez se hasonlíthatók, olyasmi mint egy rangsorolatlan, fel nem fedezett kontinens a genetikai információ hordozónkbak. És nagyon sok van belőlük. Semmihez se hasonlítható, vagy leírható amikkel eddig találkoztunk és felfedeztünk."

#4 Az átlagos embernek: 1 petefészke, fél pénisze, egy melle és egy heréje lenne.

Ha kombinálnánk az emberi jellemvonásokat férfi és női részről, akkor a keletkező forma egyáltalán nem lenne átlagos.

#5 Tudósok ezt hívják"evolúciós paradox"-nak.

Az evolúció folyamán az emberi agy mérete nőtt, de a fogak mérete összement.

#6 Minden emberre kb. 1,5 millió hangya jut.

Ha összeadjuk a hangyák és az emberek súlyát, nagyjából egyenlő szám jönne ki.

#7 100 szó.

Ha csupán 100 szót tudsz angolul, még mindig képes lehetsz megérten a felét annak amit egy anyanyelvi szintű angol próbál elmondani. (Oxford Szótárak szerint.)

0 Tovább

Télen fokozottan gondoskodni kell a bőrápolásról. Így lehetünk még szebbek!

A hideg, szeles, nyirkos időjárás, és a fűtött lakás párás vagy éppen száraz melege nagyon megviseli a bőrünket. Kiszárad, kipirosodik, viszketni kezd. Ilyenkor a ráncok is sokkal feltűnőbbek lesznek, de akár pattanások is megjelenhetnek.

Nézzük, mit tehetünk, hogy bőrünk ápolt és egészséges legyen.

1. Igyunk elegendő vizet

Télen nem érezzük annyira a szomjúságot, de ilyenkor is muszáj meginni a napi legalább 8 pohár vizet. Lefekvés előtt mindenképp igyunk meg egy pohár vizet, és reggel, ébredés után éhgyomorra, így könnyen meg tudunk szabadulni a méreganyagoktól, és ez a bőrünkön is meg fog látszani.

2. Tisztítsuk meg az arcunk lefekvés előtt

Ez elengedhetetlen, különben nem tudunk megszabadulni a méreganyagoktól, az elhalt hámsejtektől, és a sok szennyeződés okozta károsodás egy idő után meg fog látszani arcbőrünkön. Télen érdemes arctisztítás után alaposan hidratálni is.

3. A bőrhámlasztás is kötelező

Hetente egyszer vagy kétszer érdemes egy kíméletesebb bőrradírt alkalmazni.

4. Használjunk arcolajat

Sokkal mélyebb rétegekig hatol be, mint az arckrémek, ezáltal hidratál és megújítja a bőrt. Lefekvés előtt alkalmazzuk, hogy reggelre teljesen fel tudjon szívódni.

5. Cseréljük rendszeresen a párnahuzatot

A párnahuzaton nagyon sok szennyeződés felhalmozódik, ezért, ha nem cseréljük rendszeresen, lerakódik az arcunkon, és mitesszerek keletkeznek. Egy héten egyszer cseréljünk párnahuzatot.

0 Tovább

Az AIDS avagy a HIV vírusról részletesen: megjelenése, megelőzése, kezelése. 

A "korunk pestisének" is nevezett világjárvány

Az AIDS tipikus példája az újabb és újabb betegségek megjelenésének. Ez arra int, hogy az emberiség és a kórokozók közötti küzdelem örök, a fertőzéseket gyökeresen kiirtani nem tudjuk, reményeink szerint a fertőzések sem minket.

Az AIDS vagy magyarul szerzett immunhiányos tünet együttes kórokozója a HIV vírus. Ezen vírusnak több családja is létezik, a HIV-1 és HIV-2 családba tartozó vírusok terjedési módja azonos.

A fertőzés elsősorban szexuális úton terjed, fertőzött nemi váladék közvetítésével, de fertőzött vérrel is átvihető. Utóbbi leggyakrabban a drogfogyasztók közös tű- és fecskendőhasználata során következik be, de előfordulhat egészségügyi dolgozók fertőződése is szúrásos balesetek kapcsán is. Vérkészítménnyel való átvitelének esélye, a szigorú ellenőrzések miatt ma már igen kicsi. Ráterjedhet a fertőzés anyáról gyermekére, ami főképp szülés közben, valamint az anyatejjel történhet, ritkán a méhlepényen át, a terhesség alatt.

70-80 százalékban nemi úton történik a fertőződés, ennek megfelelően legveszélyeztetettebbek a partnerüket gyorsan váltogató heteroszexuálisak, a homo- és biszexuális férfiak, az intravénás kábítószer-élvezők és szexuális partnereik, a prostituáltak és klienseik, valamint azok partnerei (ezek együtt alkotják az úgynevezett rizikócsoportokat).

Ha az utóbbi időben valamilyen nagy rizikófaktorú helyzet ért, érdemes kivizsgáltatnod magad HIV-fertőzéssel is. Teszteld magad a saját érdekedben és mások megnyugtatása érdekében is, hiszen a HIV-vírus korai stádiumában a legfertőzőbb.

A nők fogékonyabbak a fertőzésre, mivel a spermában sokkal több vírus van, mint a vérben és aktus során nagyobb mennyiség jut a szervezetükbe. Megnő a fertőzés valószínűsége, ha egyidejűleg valamilyen egyéb nemi betegség is fennáll.

Az AIDS-teszt 96%-os valószínűséggel dolgozik. 4 százalékban álpozitív eredmény születhet, azaz betegségre utaló eredményt ad egészséges embernél is. Pozitivitás esetén végzik el a drágább AIDS-vizsgálatot, aminek az eredménye már egyértelmű.

A vírus a szervezetbe kerülve különböző olyan immunsejteket betegít meg, amelyek felületükön a CD4 nevezetű molekulát hordozzák. A fertőzött szervezetben naponta közel 10 milliárd vírus képződik, a fertőzött immunsejtek pusztulásával kísérten. A megmaradt lecsökkent immunsejt szám a védekező rendszer legyengüléséhez vezet.

A HIV-fertőzött képes egy ideig ezt a pusztulást kompenzálni ezen sejtek egy részének naponkénti újratermelésével, de ha ez a kényes egyensúly megbomlik, a HIV-fertőzésből kialakul a súlyos tünetekkel járó AIDS betegség. A betegség tünetei abból adódnak, hogy a szervezet védtelenné válik a különböző apróbb fertőzésekkel szemben is, valamint képtelen a rosszindulatú daganatok képződését kivédeni.

Vedd figyelembe, hogy a tested a korai szakaszban még nem állít elő antitestet a HIV-vírus ellen, ezért az ekkor készített antitest-teszt még nem mindig adhat megfelelő választ. (Eltarthat akár hetekig vagy hónapokig is, mire megjelennek az antitestek a vérvizsgálat során.) Válassz valamilyen más vizsgálatot, például ami az RNS-t vizsgálja, hiszen a változás ezesetben már a fertőzés utáni 9. napon is kimutatható.

A fertőzés a következő stádiumokban zajlik

Heveny fertőzés: Nem alakulnak ki minden betegen tünetek a fertőződés kapcsán, de általában rossz közérzet, láz, ízületi fájdalmak, torokfájás, többszörös nyirokcsomó duzzanat, ritkábban kiütések alakulnak ki. Ezek azután néhány nap, ill. hét alatt spontán, kezelés nélkül megszűnnek. Ebben az első szakaszban igen magas a vírusszám, éppen ezért nagyon erős a fertőzőképesség.

Tünetmentes HIV-fertőzés: 3-7 évig tarthat az az időszak a fertőződés után, amíg lényeges klinikai tünetek nincsenek, a beteg közérzete jó, miközben szervezetében zajlik a vírusszaporodás. Ebben az állapotban is fennáll a fertőzőképesség. Tünetes HIV-fertőzés: Amennyiben az immunrendszer és a vírus fent említett egyensúlya megbomlik, fokozatosan olyan tünetek jelennek meg, amelyeket a betegség "gyanújeleinek" nevezünk. Elhúzódó nyirokcsomó duzzanat alakul ki legalább két különböző testtájékon, és legalább három hónapig fennállnak és ez semmilyen más betegséggel nem magyarázható. Szokatlan bőrgyógyászati kórképek jelentkeznek, amelyek vagy nem a típusos helyeken, vagy nem a típusos életkorban és formában jelennek meg, valamint a megszokott kezelésre nem reagálnak. Ilyen lehet övsömör megjelenése látszólag egészséges fiatal felnőttön, esetleg egyszerre több területen is és a hagyományostól eltérően kiújuló jelleggel. Lehetnek gyorsan szaporodó vírusos szemölcsök, terápiára nem reagáló gombás fertőzések a hüvelyben, a szájban. Jellegzetes a súlyos faggyútúltengés okozta arcbőrgyulladás. Előfordulhat ezen kívül tartós hasmenés, jelentős fogyás, éjszakai izzadás stb. Erre a szakaszra jellemző, hogy a funkciózavarok még visszafordíthatóak.

AIDS betegség: A HIV-fertőzés utolsó stádiuma az AIDS betegség stádiuma. Átlag 10 év után alakul ki. Ebben a szakaszban már visszafordíthatatlan az immunrendszer károsodása. Az ún. "indikátorbetegségek" jelentkeznek, melyek olyan fertőző és rosszindulatú daganatos betegségek, annak megfelelően alakulnak ki, hogy milyen alacsony a CD4+ sejtek száma. Ezen betegségek közé tartozik pl. a tbc,  a Kaposi-szarkóma és egyéb bőrdaganatok, gyakran kiújuló herpesz fertőzések, arc- és homloküreg-gyulladás, kiterjedt gombás fertőzések a bőrön, ill. a belső szervekben. Később egyéb rosszindulatú daganatok kialakulása jellemző.

Azt az idült stádiumot amikor a betegség az idegrendszert érinti neuro-AIDS-nek hívják. Következménye az értelmi leépülés. Az igen aktív retrovirális kezelés segítségével az értelmi leépülés hatékonyan kezelhető.

A beteg halálát tehát nem maga a HIV, hanem az általa okozott immunkárosodás és annak fent részletezett következményei valamely fertőzés vagy tumor okozza. 

Epidemiológiai tanulmányok szerint a betegség nem terjed kézfogással, átöleléssel, "száraz" csókkal (amikor a testnedvek nem érintkeznek), köhögéssel tüsszentéssel, uszodában, fürdőkben, közös evőeszköz használatával, közös WC, fürdőszoba vagy konyha használatával. A betegekkel tehát együtt lehet élni, de a fertőző betegségekre vonatkozó óvintézkedéseket, tisztasági rendszabályokat be kell tartani.

A legenyhébb gyanú esetén is érdemes elvégeztetni az ingyenes AIDS-tesztet. Anonim HIV-szűrés elérhető többek között az Országos Epidemiológiai Központban: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. Segítséget kaphatnak továbbá az érdeklődők az AIDS segélyhelyen, Budapesten, a XI. kerület, Karolina út 35/b. szám alatt. Telefon: 466-9283. Vidéken a kórházak bőr- és nemi beteg osztályain kaphatnak segítséget az aggódók.

ÉLET HIV-FERTŐZÖTTKÉNT

A HIV-fertőzöttek esetében nagyon fontos a biztonságos szex szabályainak betartása, még akkor is, ha a partner is fertőzött, mivel újabb vírusadagok felgyorsíthatják a betegség folyamatát.

Lényeges a rendszeres orvosi gondozás negyedévenkénti klinikai és különböző laborvizsgálatokkal. A kórokozó kimutatása a vérből történik. Több módszerrel megvizsgált, és több időpontban is levett vérminta pozitivitása esetén mondható ki a fertőzés. Mivel a kórokozó kimutatása az ellene termelt ellenanyagok kimutatásán alapul, és ezek még a legérzékenyebb tesztekkel is csak 3-4 hét után válnak pozitívvá, számolni kell az ún. "ablak periódussal", azzal az idővel, amíg hamis negatív eredményt adnak a tesztek.

1986 óta kötelezően szűrik HIV-re az összes véradót és szervdonort, az egyéb nemi betegségben szenvedőket és azokat is, akik önként jelentkeznek a vizsgálatra, ezenkívül azokat, akik valamely rizikócsoportba tartoznak.

A HIV-fertőzés kezelésének célja, a vírus kópia számának csökkentése. Erre különböző támadásponton ható vírusellenes szerek hármas vagy négyes kombinációit használják, mivel nincs önmagában is hatékony készítmény. A kombinált terápiát minél hamarabb el kell indítani a kedvezőbb kimenetel érdekében, azonban számolni kell ezen szerek jelentős mellékhatásaival, amely megnyilvánulhat a zsírszövet végleges átrendeződésében, májkárosodás, bőrkiütések formájában.

Hogy minél kevesebb esélye legyen a vírusnak szaporodáskor új változatokat létrehozni, több különféle hatóanyaggal bombázzák őket a beteg szervezetében. A betegtől ez nagy gyógyszerszedési fegyelmet igényel. Különösen azért, mert a HIV elpusztítására teljesen megbízható gyógyszerekkel nem rendelkezünk. A klinikailag sikeresnek bizonyult szerek is számos gyógyszerrel lépnek kölcsönhatásba, mellékhatásokkal járnak.

Emellett fontos a beteg megfelelő minőségi és mennyiségi táplálása, az optimális kalória- és vitaminbevitel, az általános állapot, az életminőség konzerválása, amíg csak lehet.

A Szent László kórház egyik laboratóriumában egy HIV vírus elleni szeren dolgoznak a kutatók. A gyógyszeres kezelés, bár sok a mellékhatás, megakadályozhatja, hogy a vírus tönkretegye az immunrendszert.

Kanadai orvosok nemrég megtalálták azt a gént, amely megakadályozhatja, hogy a vírus a szervezetben továbbterjedjen. De ahhoz, hogy ezt a felfedezést a gyógyításban is alkalmazzák, még évtizedek kellenek.

Főbb Megelőzési Módszerek Sexualitás terén:

  • Önmegtartóztatás a biztonságos monogám párkapcsolatig, illetve teljes monogámia abban az esetben, ha mindkét partner biztosan fertőzésmentes.
  • Tartózkodni kell minden olyan nemi együttléttől, amely a fertőző testnedvekkel való érintkezést lehetővé tenné, beleértve a vaginális, anális és orális közösülést is. Szájüregi és nemi szervi vérzések esetén szigorú önmegtartóztatás szükséges.
  • Fertőző testnedvekkel való érintkezés lehetősége esetén latex condom síkosítóval együtt történő alkalmazása javasolható. Egy ugandai felmérés szerint az óvszer használata kétharmaddal csökkenti, de nem szünteti meg a HIV fertőzés veszélyét.

0 Tovább

"Őrült" igazságok az emberi testről

Ma "őrült"-érdekes tényeket közlök az emberi testről amit valószínűleg még nem tudtál. 5 kategóriába lesz szétszedve: Fej és agy; Haj és körmök; Érzelmek és a test; Test gázok és folyadékok; Egyéb bizar dolog. Nos ennyi, jó szórakozást. 

Fej és az agy

  1. Azok az emberek, akik azt állítják magukról hogy több dologra is képesek egyszerre odafigyelni és azt helyesen is elvégezni bizonyítottan rosszabbak ebben, mint azok akik ezt nem bizonygatják.

  2. Valószínűleg sosem fogsz emberi agyat látni, abban az esetben ha igen: Az átalogs emberi agy 1,5 kg és tofu állaga van.

  3. Az a mítosz hogy csupán az agy 10%-át használjuk hamis. Igazából minden részét használjuk az agynak a napi funkciók elvégzése közben.

  4. Az emberi fej nagyjából 456 trillió atomból épül fel..... meglehetősen sok...

  5. Amikor elkell dönteni hogy vajon egy cselekvés hatással lesz e másokra, a tinik sokkal kevésbé használták a mediális prefrontális agykérgüket, az agynak azt a részét ami az empátiával és bűnösséggel van összeköttetésben

  6. Általában, az idő haladtával, az emberi agy kisebbedik. Ugyanakkor, az agy méretnek semmi köze az intelligenciához.

  7. Az emberi agy a testsúly 2%-át teszi ki, de az oxigén készlet 20%-át használja el a vérből és 25%-át a keringő glükóz készletből

  8.  Az igaz és hamis memória is ugyan azt a régiókat stimulálja az agyban.

  9. Az agy egy adott emlék különböző részeit különböző helyeken tárolja.

Haj és körmök

  1. Azt feltételezheted hogy a göndör haj egyre kuszább lesz az egyenes hajhoz képest, de pont az ellentettje igaz.

  2. A körmök igazából laposabb változatai a karmoknak

  3. A haj keratin előszőr a hüllők és madarak őseiben jelentek meg. Ezek a haj-keratin gének előszőr karmokban és pikkelyek formájában jelentek meg.

  4. A köröm 0,625 cm-t nő egy hónap alatt és 10 cm-t is elérhet egy év alatt. Érdekes.

  5. A hajad és a körmöd nem nő tovább halálod után, csak azért látszik, így mert a bőröd "fonnyad", összeszűkül körülötte. 

  6. A szezonális érzékenység az androgén(férfi hormon) termelési szintjében úgy mutatkozik meg, hogy a szakáll gyorsabban nő tavasszal.

  7. A gyenge keringés a lábakban(valószínűleg az artériák szükülése miatt) lábszőr hulláshoz vezethet.

  8. A kihullott haj olyan gyorsan összezárja a hajcsöveket, hogy ezáltal ellenállóvá válik a hidegnek, a klímaváltozásnak, a víznek, a savnak, és a korrozív vegyi anyagoknak. 

  9.  Egy vizsgálat, miszerint a Mensa(olyan emberek kerülnek oda akiknek az IQ-juk nagyobb mint 140)117 férfit elemzett, kimutatta hogy a magasabb IQ-val rendelkezők hajlamosabbak arra hogy sűrűbb-vastagabb testszőrzetük legyen, ami a hátszőrt és a mellkasszőrt is jelenti.

Érzelmek és a test

  1. A kancsal és hunyorító szemek és kicsúcsosodott orr az univerzáls arcjele annak, ha valami gusztustalanságot látunk. Az ellentettje annak amit a félelemre adunk reakcióként: tágra nyilt szemek és öblös orrlyukak.

  2. Egy új felmérés azt mutatta ki az eddigi hiedelemmel ellentétben, hogy valójában az is megoldás lehet egy közösen átélt traumára hogyha nem fejezzük ki az érzelmeinket és a gondolatainkat.

  3. McGill Egyetem kutatásai szerint az agy képalkotó vizsgálatok képesek kimutatni a borzongást amit a gerincünkben fel-le irányba érezhetünk.

  4. A boldogabb emberek kevésbé fogékonyak a betegségekre mint pl. a megfázás és kevesebb tünetet is mutatnak ha esetleg mégis elkapták volna.

  5. A babák akik még most tanulják a szociális megértést és nem értik, nincs fogalmuk arról hogy mit gondolhatnak róluk mások, nem piromkodnak-szégyenkeznek.

  6. A szégyenkezést illetően az ember az egyetlen olyan faj amelyik "műveli" is ezt. Darwin ugy utalt a szégyenkezésre mint a legjellegzetesebb és legemberibb kifejezés az összes közül.

  7. Az optimisták másnéven az üveg félig tele típúsok általában tovább élnek.

  8. A botox hozadéka, hogy a kezelt képtelen legyen teljesen kifejezni az érzéseit, ami köztudott de egy új kutatás kimutatta hogy arra is hatással van hogy képes ezáltal az illető az érzelmeket teljes mértékben megélni.

  9. Eltekintve a kultúrális hátteredtől, vannak bizonyos jelek amik univerzálisak. Például ha ordítol, sikítassz vagy morogsz- megfognak érteni.

Test gázok és folyadékok.

  1. Ha számba vesszük a testméret különbségeket is a férfiak izzadékonyabbak mint a nők.

  2. Az a hang ami akkor keletkezik amikor ropogtatod a nyakad, igazából kis gáz buborékok kipukkanását testesíti meg.

  3. A hírtelen hallásvesztés valami komolynak a jele is lehet: stroke vagy valamilyen fertőzés a fülben. De leggyakrabban szimplán a felgyülemlett fülzsír okozza.

  4. A 60-as években a NASA komolyan aggódott amiatt hogy a hidrogén ami az asztronauták "gázából" származik robbanást okoz az űrhajóban. 

  5. Néhány tudós azt feltételezi hogy a végbélgáz benntartása egy természetellenes eredménye a mai zárt és normák szerint zajló életünkben. Az emiatt kialakuló nyomás lehet a felelős a medence tájéki betegségekért sokszor.

  6. Az emberi test annyi hőt szabadít fel egy óra alatt hogy elegendő lenne 5 liter víz felforralására.

  7. Az emberi test valójában nagyon halványan világít, az ürülékről kimutatták hogy ez a legvilágítóbb az egész emberi testhez képest. 

  8. A NASA csúcsmodern vízelvezető rendszere nem csak a levegőben lévő vízgőzt és a legénység izzadságát de a vizeletet is újrahasznosítja.

  9. Minden nap nagyjából 2-4 liter nyálat termelsz a nyáltermelő mirigyeknek köszönthetően.

  10. Nők akik annak vannak kitéve hogy androstadionokat szagoljanak ami a férfi izzadságban is van, pozitív emelkedett hangulatot tapasztalhatnak, nagyobb fizikai és sexuális vágyat érezhetnek ami fokozható a hosszabb ideig tartó szagolásnak való kitettségnek.  

Egyéb bizar dolog

  1. Nők akik 5 vagy annál kevesebb órát aludnak, kétszer kevesebb eséllyel fognak szenvedni magas vérnyomástól, mint azok a nők akik 7 vagy annál több órát aludnak. 

  2. A folyamatos alváshiány halálhoz vezethet. Egy új kutatás kimutatta, hogy az alvásszükséglet azzal kapcsolatos hogy bizonyos kisebbb üregek az agyban terjeszkedhetnek amik toxinokat is kibocsáthatnak magukból.

  3. A nyugtalan láb szindróma 1685-re vezethető vissza Dr Thomas Willis által. 

  4. Minden közösségben a legtöbb ember(kb 70-95%) jobb kezes.

  5. Új kutatások azt sugallják, hogy a visszér sokkal gyakoribb a férfiaknál mint a nőknél. 

  6. A vermilion határ-az ajkak szélei-egy olyan különleges sajátosság amit csak az embereknél látunk. 

  7. A legnagyobb ín az emberi testben az achilles ín(sarkaidon). Elég erős ahhoz hogy kb. 430 kg súlyt is megtartson.

  8. Állítások szerint a csuklás arra vezethető vissza amikor őseink (kb 370 millió éve) tüdővel és kopoltyúval is lélegeztek.

  9. Ha fokhagymát dörzsölsz a talpaidra, később ez a lélegzetedben-a szájszagodban is megmutatkozik.

  10. Emberek akik születésük óta vakok, álmaikban illatokat, hangokat és érzéseket tapasztalnak meg, ugyanakkor az agynak nincsenek vizuális információi szóval az álmok sem vizuálisak.

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja