Ez az orosz férfi jelentkezett az első teljes fejátültetésre

Egy harminc éves orosz férfi, Valery Spiridonov szeretne lenni az első, akin a világon először teljes fejátültetést alkalmaznak.

azelsosprint

A 30 éves orosz Valery Spiridonov izomsorvadásban szenved

Egy kínai orvoscsoport már régóta kísérletezik a teljes fejátültetéssel. Kezdetben egereken próbálkoztak, most azonban áttértek, az emberhez jelentősen közelebb álló majmok transzplantációjára. A Wired információi szerint az egereknél elértek bizonyos sikereket, a fejátültetésen átesett rágcsálók a műtét után mozogtak és pislogtak, de nem sikerült túl sokáig életben tartani őket.

Ennek ellenére az izomsorvadásban szenvedő Valery Spiridonov mégis alávetné magát a kockázatos műtétnek, mely során fejét egy másik testre helyeznék. Az orvostudományi jelentőségű műtétet Dr. Sergio Canavero, olasz sebész fogja elvégezni, aki a The Guardiannek elmondta, hogy a műtéthez le kell hűteni az agyat, hogy megóvják a vérellátás megszüntetése következtében kialakuló sérülésektől, miután levágták a fejet Spiridonov testéről.

A beavatkozás kevesebb mint egy napot fog igénybe venni, és az idegsebész szerint a sikeres műtét esélye 90 százalékos. A legnagyobb kihívás az operáció során, hogy az agyat a műtét alatt életben tudják tartani, de mindkét fél optimistán tekint a transzplantációra.

Spiridonov elmondta, hogy nagyon bízik abban, hogy sikeres lesz a műtét, ami után egy sokkal szabadabb, önállóbb életet élhet.

0 Tovább

Sztárok és rajongóik. Avagy amikor az önkívületi fanatizmus megkóstolja a sztárokat. Lerohanó rajongók. 

justin bieber bieber tongue

"Megtámadtak, de túléltem!"

Taylor Swiftnek szerencséje volt, Morrissey a saját csapdájába esett, Slash egyenesen örült neki, Bob Marley-t pedig még ez sem állíthatta meg.

Öt zenész, akik nem menekülhettek őrült rajongóik elől:

PAUL MCCARTNEY

Paul McCartney-t nem egy, hanem egy tucat rajongó rohamozta meg 2010-ben Mexico City-ben. McCartney turnébusza eltévedt, és egy nem túl bizalomgerjesztő környékre tévedt. Ekkor egy csapat fiatal állt a busz elé, és arra kényszerítették a sofőrt, hogy álljon meg. A biztonságiak azt gondolták, hogy csak néhány ártalmatlan rajongóval van dolguk, ám a fiatalok ekkor felmásztak a buszra, és ugrálni kezdtek a jármű tetején. Végül a rendőrség segített kimenekíteni a The Beatles egykori tagját, aki végül sérülés nélkül megúszta az esetet.


TAYLOR SWIFT

(MTI/EPA/PAUL BUCK)


Az énekesnő a Petco Parkban koncertezett 2015-ben, amikor a nézőtérről egy férfi felugrott a színpadra és elindult felé. Még a a szerencse, hogy a biztonsági őrök azonnal kapcsoltak, és négyen megállították a zaklatót. Ekkor verekedés tört ki, és az egyik biztonsági ember bordái is eltörtek, ám végül sikerült lenyugtatniuk az idegent, akit őrizetbe vett a rendőrség. Büntetése nem kevesebb mint 35 ezer dollár volt. Valaki figyelmeztethette volna, hogy a"You Belong With Me" (Hozzám tartozol) című szám nem neki szólt...

MORRISSEY

Morrissey

Morrissey esetében megszokott, hogy a rajongóival pacsizva és őket ölelgetve énekel, ráadásul mindig ügyel rá, hogy még így se tévessze el a dalszöveget. 2014-es San Jose-i koncertje azonban megszakadt a rajongók áradata miatt, akik szinte alig hagyták levegőhöz jutni az énekest. Az egyik rajongó ijedtében felkiáltott, hogy meghalt Morrissey, azonban erről szó sem volt. A banda ezt követően levonult a színpadról, és a koncert véget ért.

BOB MARLEY

Bob Marley

Bob Marley élete kevésen múlott, ugyanis fegyverekkel felszerelkezett férfiak próbálták meg lelőni őt két nappal Smile Jamaica koncertje előtt szülőhazájában. A támadók berontottak Marley-ék otthonába és lövöldözni kezdtek. Marley felesége súlyos sérüléseket szenvedett, azonban sikerült teljesen felépülnie. Az énekes a karjába kapott egy lövést, a golyó pedig élete végéig ott maradt. Hatalmas meglepetést okozott Marley, amikor két nappal később megtartotta koncertjét. Sokan kérdezték tőle, hogy mégis miért?! "Ha azok az emberek, akik a világ pusztulását akarják nem pihennek egy napot sem, akkor én miért tenném?" - válaszolta. A tettesek személyazonosságát azóta sem sikerült felfedni.

Justin kivételesen elmenekült a rajongójától: 

0 Tovább

Büszke kutya anyukák a kicsieikkel

0 Tovább

Hőlégballon

0 Tovább

Naplemente

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja