Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Látványos Lila Lakberendezés

0 Tovább

Aktív láva folyás, az óceánt érintve, Hawaii

0 Tovább

7 éve él hajléktalanként! Nem fogod elhinni, hogy néz ki miután kezelésbe vette egy rakat stylist…

Talán nincs olyan ember, aki ne hallott volna Donald Gouldról, a zongorázó hajléktalanról…(bár aki nem az usaban él hanem valami tiszamucsaröcsögei alsónaményben lehet hogy kivétel) Az 51 éves férfi nemrég az internet sztárja lett, a róla közzétett videónak milliónyi rajongója és megosztója van. A floridai férfi 1998-ban vált hajléktalanná miután elveszített feleségét. Ezzel párhuzamosan számos probléma köszöntött be az életébe, kicsúszott lába alól a talaj, drogfüggővé vált. A most 51 éves férfi nemrég leült egy utcai zongora mellé, és elkezdett rajta játszani. A vendéglő tulajdonosának, aki az utcára tette a zongorát, annyira megtetszett a hajléktalan férfi játéka, hogy pártfogásába vette, és munkát ajánlott neki.

0 Tovább

Gyerekszoba és arra egyéb dekortippek

Felnőtt "gyerekszoba" 

0 Tovább

A tíz legelképesztőbb Guinness-rekord

Ki a legnagyobb Big Mac-fogyasztó? Ki cipeli a legmesszebb a fogával az asszonyt? Mi a legnehezebb tárgy, amit egy kardnyelő "lenyelt"? A 2015-es Guinness Rekordok Könyvén borzongás.

Szeptember közepén jelent meg az idei Guinness Rekordok Könyve, ebből lett kiválasztva tíz furcsaság, amin fennakadt a szemem. A Guinness Rekordok Könyvét 1955 óta adják ki, minden évben a legújabb rekordokkal frissítve. A könyv az emberi teljesítőképesség és a természet nemzetközileg elismert és hitelesített szélsőségeit jegyzi. 


A legnézettebb televíziós műsor 

Bár a Guinness Rekordok Könyvében Lady Gaga is szerepel, mint a legtöbb Twitter-követővel rendelkező celeb, illetve Adele is, aki női szólóénekesként a leghosszabb ideig (11 hétig) vezette a brit slágerlistákat, de mégis a Gregorie House-t alakító Hugh Laurie a legismertebb sztár. A Dr. House című sorozat ugyanis jelenleg a legnézettebb televíziós műsor a világon: 66 országban vetítik és 81,8 millióan követik figyelemmel. 
 



A leghosszabb nyelvű nő.  Hogy nem akadt még bele mikor cipőtfűzött és elbambult?... Zsiráfokat meghazudtolva tudja akár megtisztogatni a füleit is.

A testrészek közül a könyv szerkesztőit a nyelv ihlette meg leginkább – vajon miért. A leghosszabb nyelvű nő mellett a leghosszabb és a legszélesebb nyelvű férfi kilétét és adatait is közölték. A Kaliforniában élő Chanel Tappernek az ajkaitól a csúcsáig mérve 9,7 cm hosszú a nyelve. A leghosszabb nyelvű férfi a Nagy-Britanniában élő Stephen Taylor 1 milliméterrel előzi meg őt, neki 9,8 cm hosszú nyelve van. Az ausztrál Jay Sloot pedig a világ a legszélesebb nyelvének az elégedett tulajdonosa: 7,9 cm-es. 
 



A legnagyobb kertitörpe-gyűjtő 

Bár a könyvben közlik a legnagyobb közlekedési bója, gumikacsa, illetve farsangimaszk-gyűjtemény tulajdonosának a kilétét és az adatait, mégis a legnagyobb kertitörpe-gyűjtő személyéről lenne szó . Egyszerűen irigylésre méltó, hogy Ann Atkin képes elviselni 2042 kerti törpe társaságát a Devonban (Nagy-Britannia) található, 1,6 hektáros kertjében. Vajon mindegyiknek tudja a nevét is? 
 



A legnagyobb Big Mac-fogyasztó 

A Wisconsinban (Egyesült Államok) élő Donald Gorske 2008. augusztus 17-ig összesen 23.000 McDonalds-os Big Mac hamburgert fogyasztott el. A férfi sorozatban 37 éven keresztül napi rendszerességgel evett Big Mac hamburgereket. Arról nem ír a Guinness Rekordok Könyve, hogy a férfi mennyit költ különböző orvosi kezelésekre, illetve milyen magas a koleszterinszintje. Elképzelhető, hogy ezekben a kategóriákban is rekorder lenne. 

Azért elég korrekt a csávóka hippi fizimiskája, meg papucsos szettje.

A haját meg még lassie is megirigyelhetné.

A leghosszabb uborka 

A Rekordok Könyvéből természetesen nem maradhatnak ki az óriásira nőt gyümölcsök és zöldségek sem. A kiadványban egy óriásira nőt uborka borzolja a kedélyeket: a 119,38 cm hosszú zöldséget 2010-ben, az Egyesült Királyságban Clare Pearce termesztette. A növény az örmény uborka (Cucumis melo flexousus) fajtához tartozik. Ez aztán az, újfajta lézerkard amivel a gonosz apádat keresztbe átdöfheted, párszor.
 



A leghangosabban doromboló macska 

67,7 dB hangosan dorombol Smokey, a Lucinda Ruth Adamstulajdonában lévő cica. Ez a hangerősség a decibel skálán nagyjából egy forgalmas útszakasz zajszintjének felel meg, öt méter távolságból. Az Egyesült Királyságban található Spring Hillben élő macska dorombolását egy méter távolságból mérték. Az műveletnél az állatorvos és a Northampton Cats Protection képviselője mellett egy hangmérnök is részt vett, így az adatok felől nem lehet kétségünk. 
 



Az asztalon ülő feleségét fogaival a legmesszebbre cipelő 

A Luxemburgban élő Georges Christen a fogai közé szorított 12 kg-os asztallal és a rajta ülő 50 kg-os feleségével 11,8 m hosszan futott. Számunkra ez a legértelmetlenebb rekord, ugyanis amellett, hogy tényleg semmi lényege nincs a versenynek, valószínűleg utána a fogorvosra is tetemes összegeket kell költeni. Azért ilyen csáprágókkal már egy velociraptorral is harcba szálhatna, vagy elmehetne kenyába kekszet buldózerelni.
 



A legnehezebb tárgy, amit egy kardnyelő "lenyelt" 

A kardnyelés már önmagában is életveszélyes. A kardot egy működő légkalapáccsal helyettesíteni pedig szinte öngyilkosság. A Nagy-Britanniában élő Thomas Blackthorne mégis erre vállalkozott. Egy 38 kilogramm súlyú és 24 mm vastag fúróval rendelkező, működő légkalapácsot 3 másodpercig tartott "lenyelve". Na ennek se igen lesz székrekedése, főleg ha fordítva alkalmazza a mechanizmust.
 



A leggyorsabb egy mérföldes zsákbanfutás 

Usain Bolt a két legfontosabb szárazföldi gyorsasági világcsúcs birtokosa: 9,58 másodperc alatt futja le a 100 métert, illetve 19,19 másodperc alatt a 200-at. Az viszont szinte kétségtelen - bár külön Guinness-rekord nem jegyzi -, hogy a New York államban élő Ashrita Furman tartja a legtöbb furcsa gyorsasági csúcsot a Rekordok Könyvében: szám szerint nyolcat. 

A zsákbanfutás 16 perc és 41 másodperces rekordja mellett ő tartja a hullahopp-karikával futás 10 kilométeres, az ugráló bottal "futás" és közben zsonglőrködés egy mérföldes, egy személy két különböző módon való háton cipelésének az egy mérföldes, a rugós lábakon futás egy mérföldes, a baseballütő ujjon egyensúlyozásának szintén egy mérföldes, illetve a gumilabdán pattogás 100 méteres rekordját. A nyolc gyorsasági rekord mellett még azt is elmondhatja magáról, hogy 1688 métert sétált az állán egy biliárd-dákóval egyensúlyozva, 5 óra 7 percet és 6 másodpercet állt folyamatosan egy gumilabdán és 61-szer ugrott a magasba egy perc alatt. Ráadásként olyat ürít a retyón hogy 6szor kell lehúzni. Ez aztán az elismerendő teljesítmény. Karrier.
 



A legtöbb tej fejése két perc alatt 

A német Gunther Wahl 2 liter tejet tud két perc alatt fejni, és ezzel ő a leggyorsabb a Guinness Rekordok Könyve szerint.  Azért kíváncsiak lennénk a hazai gazdák teljesítményére is? Na meg néhány "utcai mutatványoséra" is.
 

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja