Az egyik legjobb dolog egy kapcsolatban, az ölelkezés, nem csak pillangókat okoz, hatással van az egészségre, előnyösen.

#1 Első lépés: kölcsönös vonzalom.

Az első lépés az ölelkezésre hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jól fogják fogadni. Mint egy váratlan csók, ugy egy "elővigyázatlan" ölelés is lehet zavarba ejtő és zavaró.

#2 Második lépés: Csak lassan.

Egy fontos dolog amire érdemes emlékezni, amikor ölelésre kerül a sor hogy lassan kezdjük. Helyezd a kezed egy közömbös testrészre, mint pl. váll, hát, vagy csukló. Pihentesd egy kicsit ott a kezed mielőtt továbblépnél, és fejezd ki azt hogy szándékod tiszta. Egy aprócska dörzsölés segithet a légkör oldásán.

#3 Harmadik lépés: Valósághű elképzelések.

Az ölelés nem azonos az előjátékkal. Csak mert valaki szeret ölelkezni, nem biztos hogy készen áll a főattrakcióra. Figyeld a jelzéseket amiket a másik személy küld, és emlékezz: sok kapcsolat azért szakadt meg mert túl erősen kezdtek  és mindent egyből akartak.

#4 Negyedik lépés: Csekkold az időjárást.

Amellett hogy figyelmet szentelsz az ölelkező barid jelzéseire, úgy a környezeti légkörre is figyelj oda. Pl. a meleg és magas páratartalom izzadáshoz vezethet, ami nem a legkívánatosabb egy első-alkalmi ölelkezéshez.

#5 Ötödik lépés: ölelkezésre fel.

Sokféleképpen megkaphatod az ölelésedet. A szokásos nagy kifli...kiskifle..."egyenlő"kifli mind más élményt nyújt. Próbáld ki mindet. Sok pozíció engedi meg a szemtől szembeni ölelkezést, közelebbi/távolabbi távolságot, és mindegyik más előnyökkel jár. Csak csináld azt ami természetesnek és komfortosnak tűnik - ha működik akkor ott fogsz maradni egy ideig.

#6 Hatodik lépés: Tapasztalatszerzés.

Mikor már komfortosnak érzed az ölelkezés alapjait, keverd csókkal, puszival, masszázsal a dolgot. Ne számíts mindig visszajelzésekre partneredtől. Az intimitás része tudni a másik határait és elvárásait, ugyanakkor ha valamiben nem vagy biztos, kérdezz.

Ölelésre Fel.!