A hideg, szeles, nyirkos időjárás, és a fűtött lakás párás vagy éppen száraz melege nagyon megviseli a bőrünket. Kiszárad, kipirosodik, viszketni kezd. Ilyenkor a ráncok is sokkal feltűnőbbek lesznek, de akár pattanások is megjelenhetnek.

Nézzük, mit tehetünk, hogy bőrünk ápolt és egészséges legyen.

1. Igyunk elegendő vizet

Télen nem érezzük annyira a szomjúságot, de ilyenkor is muszáj meginni a napi legalább 8 pohár vizet. Lefekvés előtt mindenképp igyunk meg egy pohár vizet, és reggel, ébredés után éhgyomorra, így könnyen meg tudunk szabadulni a méreganyagoktól, és ez a bőrünkön is meg fog látszani.

2. Tisztítsuk meg az arcunk lefekvés előtt

Ez elengedhetetlen, különben nem tudunk megszabadulni a méreganyagoktól, az elhalt hámsejtektől, és a sok szennyeződés okozta károsodás egy idő után meg fog látszani arcbőrünkön. Télen érdemes arctisztítás után alaposan hidratálni is.

3. A bőrhámlasztás is kötelező

Hetente egyszer vagy kétszer érdemes egy kíméletesebb bőrradírt alkalmazni.

4. Használjunk arcolajat

Sokkal mélyebb rétegekig hatol be, mint az arckrémek, ezáltal hidratál és megújítja a bőrt. Lefekvés előtt alkalmazzuk, hogy reggelre teljesen fel tudjon szívódni.

5. Cseréljük rendszeresen a párnahuzatot

A párnahuzaton nagyon sok szennyeződés felhalmozódik, ezért, ha nem cseréljük rendszeresen, lerakódik az arcunkon, és mitesszerek keletkeznek. Egy héten egyszer cseréljünk párnahuzatot.