1. Rágó fal (SEATTLE, WASHINGTON)

azelsosprint

Furcsa tradíció alakult ki Seattle-ben, ami egyszerre extravagáns és undorító emlék lehet-a téglafal közel van a helyi mozihoz és színházhoz és teljesen beborítják a rágók. A tradíció a 90-es években indult, amikor sok sorban álló ember megpróbált megszabadulni a rágójától. Néhány embernek ez a csúcspontja a túristás emlékeiről, mások számára viszont visszataszíó látvány.

2. OSCAR WILDE sírköve(PARIS, FRANCE)azelsosprint

Oscar Wilde viccelődve: “Mindenen keresztül lehet menni, a halálon kívül"Habár a költő meghalt rég, a brilliáns író emléke továbbél akinek a sírhelyéhez rajongók ezrei szoktak ellátogatni. Parisban temették el. A hatalmas síremlék egy szárnyas szphinxet ábrázol rengeteg....csókkal dekorálva. Ez egyfajta mekka az irodalom kedvelőinek. Hogy kifejezzék hálájukat és tiszteletüket gyakran rúzsos ajkakkal hagynak lenyomatot a síremléken . A hatóságok egy 9 ezer eurós bírságot szabtak ki az efféle megemlékezésre, de sok túrista még igy is megússza, mielőtt kijönnének a zsaruk. 2011-ben a 111-ik évfordulóra elhatározták hogy egy üvegfalat készítenek a síremlék köré, ugyanakkor a rajongók mostmár nem a síremléket hanem az üveget csókolgatják, illetve hagynak ott tárgyakat és virágot.

3. ST. MARK’S tér (VENICE, ITALY)

azelsosprint

A különösen szép St. Mark tér Venicében tartogat egy hátulütőt is: galambok százai repülnek el a túristák felett. Habár az etetése a galamboknak és galamb étel eladás bezárult néhány éve, az esélye hogy megtámadnak vagy letojnak elég magas. Néhány túrista vágyat érez ahhoz hogy megetessék és a kezükben tartsák a galambokat, mindeközben néhány szabályról megfeledkeznek.
1) a galambok könnyen hagyhatnak "szuvenírt" a ruhán vagy testen bármiféle figyelmeztetés nélkül.
2) Van egy tilalom a Venicei galambok etetését illetően, ami főleg azért jött létre hogy a galambok a helyik műemlékeket ne "renoválják" saját anyagukkal.

4. BLARNEY KŐ (BLARNEY CASTLE, IRELAND)

azelsosprint

According to the legend, the one, who will kiss the stone, which is located in the castle of Blarney, will acquire the gift of eloquence. Each year about 400 thousand people, that would like to speak beautifully from around the world, touch the stone with their lips, leaving billions of microbes. Except the fact, that it is unsanitary, you have know that it also takes a lot of physical effort to kiss it, because the stone is hanging over one’s head.A legenda szerint aki megcsókolja a Blarney követ az ékesszólás és szép beszéd birtokába jut. Minden évben 400 ezer ember szeretne így beszélni az egész világról, akik megérintik az ajkaikkal a követ, hátrahagya billiónyi mikrobát. Azon kívül hogy egészségtelen, még fizikai erőkifejtést is igényel, mivel az ember feje felett lóg a kő.

5. A Grauman kínai színház előudvara.(CALIFORNIA, HOLLYWOOD, USA)

azelsosprint

Kézlenyomatokat és lábnyomatokat rengeteg sztárról a Grauman kínai színház előudvarában. Milliónyi rajongó érinti meg a lenyomatokat. De senki sem fertőtleníti azt. Szóval mielőtt leméred  a példaképed kézméretét ajánlott kesztyűt húzni, vagy utánna kezet mosni.