Az élőlények evolúciója egész elképesztő utat járt be. Rengeteg változáson és alkalmazkodási kényszeren esett át, ám ezek az olykor "muszáj" dolgok egészen elképesztő tulajdonságokat idéztek elő bizonyos fajokból. Ezekből a különlegességekből hoztam most egy csokorral az olvasóknak. 

Előszőr a sort a küllemmel kezdjük. Főleg extrém külsejű, olykor mókás megjelenésű állatok gyűjteményét sorakoztatom fel, melyek télleg megtudják ütni a mai, kitágult ingerküszöbbel rendelkező ember szintjét is. Remélhetőleg

Az első a Scotoplane. A tengeri uborkák osztályába tartozik és üledékfaló.

allatsprint

Okapi. Érdekesség hogy étrendjébe kb. 100 emberre mérgező növényfaj is megtalálható.

allatsprint

Tüskés ördög. Tüskéivel védekezik a ragadozók ellen. 

allatsprint

Csodás laposfarkúgekkó. Külseje jó területbe olvadásra.

allatsprint

allatsprint

Dzseládapávián. Lakatos Márk divatszakértő sírva könyöröghet az állatok stílusos megjelenésének receptjéért. Sajnos Márk bukta a kuncsaftokat, mivel Etiópia egyik nemzeti parkjában fellelhetők csupán és nem hiszem hogy Márk beszél majomul, a majmok meg Márkul. 

allatsprint

allatsprint

Ha már majmok, jöjjön a következő divatos majmocska, az Arany piszeorrú majom

allatsprint

allatsprint

allatsprint

Hogy ne legyen vége a jónak, még egy majmot szeretnék bemutatni. Ez a majom a Skarlátarcú majom. Igaz, szegény úgy néz ki, mint akit jól megpofoztak egy palacsintasütővel vagy pedig kicsit tovább maradt kint a napon. Ha nem akarsz így járni, akkor használj naptejet, ne szólj be másoknak vagy csak simán ne szüless ebbe a fajba. Egyszerű nem? Bár lehet hogy ez lesz majd az egykori trend

allatsprint

allatsprint

Papagájhal. 

allatsprint

Sáskarák.

allatsprint

Atretochoana Eiselti másnéven(bocsánat a kifejezésért ez egy saját találmányú név) Fitymafejű csupasz fallosz. Remélem sikerült megérteni miért alkalmaztam ezt a nevet. Egyébként alig tudnak róla valamit, eddig összesen 8 példányt láttak. Ez a legnagyobb méretű, tüdő nélküli négylábú állat (de a lábai visszafejlődtek).

allatsprint

allatsprint

A Goblin cápa (kobold cápának is hívják) az egyetlen élő mélytengeri cápafaj. Legjellemzőbb sajátossága, a feje végén lévő hosszú lapátalakú, csőrszerű megnövekedés, ami valójában a cápa orra,  200 métertől 1500 méterig találkoztak már velük. 

allatsprint

A vörösajkú denevérhal. Nem igazán jó úszók, úgy alakultak hátsó uszonyai, hogy a tengerfenéken szinte sétálnak.

allatsprint

Remélhetőleg sikerült egy kis kedvcsinálót létrehozni és beindítani a fantáziát, az állatok iránti érdeklődést, most pedig fokozzuk egy kicsit a hangulatot vagy inkább tágítsuk a tudatot néhány hasznos és érdekes információval, amik bemutatják, milyen különleges képességeik lehetnek bizonyos állatfajoknak. 

A cápa ahhoz ,hogy ne fulladjon meg ,a kopoltyúi között folyamatosan víznek kell áramolni-ezért a cápák menet közben alszanak. Egy cápa életében akár 20 ezer fogat is növeszt.Ha az egyik eltörik egy következő kezd el nőni.

A víziló bőre közel 6,5 centiméter vastag, így a legtöbb fegyver lőszere ellen védelmet nyújt. Az állat 3 méternél nagyobbra és 4 tonnára is megnőhet, mégis gyorsabban tud futni, mint egy ember!

A patkányok hosszabb ideig bírják víz nélkül, mint a tevék.

A Komodói Varánusz(sárkánygyík),emberevők hírében állnak,szájüregében olyan kórokozó baktériumok élnek,melyek egy harapás alkalmával a sebből a vérbe jutva vérmérgezést majd lassú halált okoz,egy karcolás már végzetes lehet,ezért bármekkora állatot el tud ejteni. Másik különleges tulajdonsága, hogy képes a szűznemzésre. Ez a biológiai jelenség, amelynek lényege, hogy a nőstények alkalmanként hímek „közreműködése” nélkül is képesek utódoknak életet adni. 2007-ben a londoni és a chesteri állatkertekben világra jött utódokról kétséget kizáróan bebizonyosodott. 

A csikóhal az egyetlen élőlény, ahol a hím hordja ki az utódokat...

A jegesmedvék nem észlelhetők infravörös kamerával, a hőszigetelő bundájuk miatt.

Csak a rovarok rendelkeznek igazi szárnyakkal. A többi repülő állatfaj (denevérek, madarak) szárnyai igazából módosult lábak.

Egy bolha a testhosszának 150-szeresére képes felugrani. Ez olyan, mintha egy ember 300 m magasra tudna szökkenni.

allatsprint

A majmokat szavakra nem lehet megtanítani, de a süketnémák jelbeszédére igen.

A medveállatka mikroszkopikus teremtmény, általában a fűszálak és levelek végén összegyűlő harmatcseppben él. Ha a csepp elpárolog, akkor sincsen semmi baj. A medveállatka téli álomba merül, egészen addig, míg újra nem esik az eső. Ha újból vízbe kerül, rögtön feléled - még akkor is, ha erre csak 100 év múlva kerül sor!

A katicabogarak a tavasz elején megkeresik téli lakhelyük, és annak függvényében, hogy milyen hideg lesz a tél, olyan mélyre ásott meleg helyet keresnek. De vajon honnan tudják előre hogy milyen idő lesz?

Laboratóriumi körülmények között sikerült felfedni bizonyos állatok környezettől függő "önklónozási" képességét a cseh tudósoknak. Az apró vágócsík nevű halat tanulmányozták, a létrejött nőstényutódok tökéletes másai anyjuknak. 

A Mexikói Axolotl képes visszanöveszteni bármely elvesztett végtagját.

allatsprint

Repülőhal, képes kilométereket a víz fölött megtenni hal létére 

A vámpírkalmár kifordítva önmagát tengeri rózsának néz ki, és álcázza magát 

allatsprint

Az axolotl példája annak a néhány fajnak a kétéltűek közt, akik nem érik el soha a kifejlett kort, hanem lárva állapotban maradnak, és úgy is szaporodnak (az axolotl egy gőteféle) 

A férgeket, ha feldarabolod túlélik, sőt akár osztódnak is

A köpőkobra lövi a mérgét 

allatsprint

A méhek, ha a kaptárjukba jut egy darázs, hogy ne csalogassanak oda más darazsat a csípésük illatával körülállják, mozgatják a szárnyukat, és mivel jobban bírják a hőt, megsütik a darazsat 

A kacsacsőrű emlős az egyetlen emlős aminek mérge van 

A macskák immunisak bármely pók mérgére 

a vándorsas akár 300km/h-nál is nagyobb sebességet is elérhet 

Egy baci, aminek az életciklusában az egér és a macska játszik szerepet arra készteti az egeret, hogy vonzza a macska illata 

A hangyák állatokat tetveket visznek egyik helyről a másikra, és rabszolgákért mennek egy másik bolyba rabolni 

A skorpiók némelyike képes túlélni ha lefagy (és kiolvad) 

Egyes egysejtűek atomreaktorban is élnek 

Végezetül szeretném a Yetit is felhozni. Gondolom mindenki hallott már a Nagylábú, hatalmas testű, szőrős főemlős jelöltről, a Yetiről. Rengeteg feltevés és videó van az interneten, illetve a tv-csatornákban is, ezért én most nem szeretnék újabb feltevéseket és elemzéseket gyártani mivel jelenleg nem szándékozok sátrat verni a himalája csúcsába a yetire várva illetve a források is eléggé kétesek hogyha pl. egy szavahihető cikket szeretnék írni, mégis szerettem volna a Yetit is felhozni, mivel nagyon érdekes számomra a tudat hogy valahol a dzsungelben vagy valami erdős havas területen egy hozzánk hasonló, csak kb. 3-4-szeres testalkattal továbbgondolt élőlény mászkálhat odakint. Ennek tudatában 2 videót posztolok amik elgondolkodtatnak, kiváncsi vagyok vajon tényleg létezik e. A harmadik videó szerintem nagyon valósághű de kicsit gyanús.