azelsosprint

India az egyik legnépesebb ország, a maga majdnem 1 milliárd főt számláló népességével. Az emberek mellett ugyanakkor rengeteg más élőlény is található itt. Ezek közül most a kutyákat emelném ki, ugyanis rengeteg kutya van Indiában. Pontosabban India utcáin. A kóbor kutyák élete nagyon mostoha, ugyanis a sok helyütt szegényes ország olykor még az embereken sem tud segíteni nemhogy az állatokon. Ugyanakkor van pár eléggé nemes említésre méltó állatmenhely.

azelsosprint

Ezek a menhelyek nagyon komolyan veszik a munkájukat. Mindent megpróbálnak tenni azért, hogy ezeknek a nehéz sorsú élőlényeknek az élet viszontagságaival szemben egy utolsó esélyt adjanak. Ezek közül a menhelyek közül kiemelném az Animal Aid Unlimited, India nevű szervezetet. Amit ezek az emberek végbevisznek az állatokért az már csodára méltó. Hogy ne csak a szavak beszéljenek, meg is mutatják a munkájukat a youtube-on. Rengeteg videó közül lehet „válogatni” amik megmutatják munkájuk nemes és életmentő mivoltát, persze a maga poklával is. A videók megtekintéséhez elől járóban annyit, hogy kell hozzájuk gyomor, de aki egy kicsit is empatikus túllép ezen és arra koncentrál, illetve szurkol a videóval együtt hogy minél hamarabb „ép kéz-láb” lássa az állatokat.

azelsosprint

 Az egyik videó, amit megmutatok, az egy olyan kutyusról szól, akinek tulajdonképpen teljesen „eltűnt” az arca, tulajdonképpen elemésztődött valószínűleg bogarak és különböző kártékony kukac miatt. Ahogy nézzük a videót a kezdeti meghökkenés és elborzadás végül egy csodás és óriási megújulásba csap át.

A másik videóban lévő kutya szintén bogaraktól szenved, ami a kutyát eléggé előrehaladott stádiumba taszította, de a szerencse és persze a megmentői eléggé szép munkát végeztek.

A menhelyről annyit hogy lehet adományozni számukra, amivel te is kiveheted a te részedet a kutyák mentéséért folytatott harcból. Egyébként hasonló módon egyéb Magyar menhelyeket is segíthetsz, nem kell nagyon mélyre nyúlnod, főleg hogyha esetleg te is felcsapnál önkéntesnek és besegítenél ezeknek a sanyarú sorsú állatoknak.

azelsosprint