Elsősegély. Kutyamentés mesterfokon Indiából. Figyelj, te is segíthetsz!

azelsosprint

India az egyik legnépesebb ország, a maga majdnem 1 milliárd főt számláló népességével. Az emberek mellett ugyanakkor rengeteg más élőlény is található itt. Ezek közül most a kutyákat emelném ki, ugyanis rengeteg kutya van Indiában. Pontosabban India utcáin. A kóbor kutyák élete nagyon mostoha, ugyanis a sok helyütt szegényes ország olykor még az embereken sem tud segíteni nemhogy az állatokon. Ugyanakkor van pár eléggé nemes említésre méltó állatmenhely.

azelsosprint

Ezek a menhelyek nagyon komolyan veszik a munkájukat. Mindent megpróbálnak tenni azért, hogy ezeknek a nehéz sorsú élőlényeknek az élet viszontagságaival szemben egy utolsó esélyt adjanak. Ezek közül a menhelyek közül kiemelném az Animal Aid Unlimited, India nevű szervezetet. Amit ezek az emberek végbevisznek az állatokért az már csodára méltó. Hogy ne csak a szavak beszéljenek, meg is mutatják a munkájukat a youtube-on. Rengeteg videó közül lehet „válogatni” amik megmutatják munkájuk nemes és életmentő mivoltát, persze a maga poklával is. A videók megtekintéséhez elől járóban annyit, hogy kell hozzájuk gyomor, de aki egy kicsit is empatikus túllép ezen és arra koncentrál, illetve szurkol a videóval együtt hogy minél hamarabb „ép kéz-láb” lássa az állatokat.

azelsosprint

 Az egyik videó, amit megmutatok, az egy olyan kutyusról szól, akinek tulajdonképpen teljesen „eltűnt” az arca, tulajdonképpen elemésztődött valószínűleg bogarak és különböző kártékony kukac miatt. Ahogy nézzük a videót a kezdeti meghökkenés és elborzadás végül egy csodás és óriási megújulásba csap át.

A másik videóban lévő kutya szintén bogaraktól szenved, ami a kutyát eléggé előrehaladott stádiumba taszította, de a szerencse és persze a megmentői eléggé szép munkát végeztek.

A menhelyről annyit hogy lehet adományozni számukra, amivel te is kiveheted a te részedet a kutyák mentéséért folytatott harcból. Egyébként hasonló módon egyéb Magyar menhelyeket is segíthetsz, nem kell nagyon mélyre nyúlnod, főleg hogyha esetleg te is felcsapnál önkéntesnek és besegítenél ezeknek a sanyarú sorsú állatoknak.

azelsosprint

0 Tovább

Hátborzongató és egyben lenyűgöző fotók a modern kor előtti orvoslásról.Az első eszközök.

A mai orvoslás, a különböző műtétekkel, újfajta elvárásokkal súlyos betegeket képes meggyógyítani, egyszerűen csodálatos nézni, ahogy szinte minden napra jut egy olyan felfedezés, ami közelebb visz az egészséges, fájdalommentes élethez. A régi időkben viszont a gyógyítás nem állt messze a kuruzslástól, a lidokaint és a műhibapert még hírből sem ismerték, így akkoriban betegnek lenni nem volt valami egyszerű dolog.

azelsosprint

Lábprotézis 1890-ből

azelsosprint

Kokaint reklámoztak teljes nyugalommal a fogfájás csillapítására 1885-ben

azelsosprint

Szerencséje volt a betegnek, hogy 1855-ben már használták az étert a műtétek előtt


azelsosprint

Többszemélyes vastüdő

azelsosprint

Védőfelszerelés a radiológián

azelsosprint

Fizikoterápia 1920-ból

azelsosprint

Szülőszék 1750-ből (nem is tűnik rossz ötletnek)

azelsosprint

Az angolkórt kezdetben egyfajta szoláriumként funkcionáló lámpákkal kezelték

azelsosprint

Dr. Lewis Sayre a beteg gerincferdülését méri

azelsosprint

Clark doktor gerincferdülésre kifejlesztett bizarr szerkezete 1878-ból

azelsosprint

A mentális problémákra a hideg vizes lepedőbe csavarás volt a megoldás

azelsosprint

Defibrillátor 1940-ből

0 Tovább

Top 5 gusztustalan látványosság a világban.

1. Rágó fal (SEATTLE, WASHINGTON)

azelsosprint

Furcsa tradíció alakult ki Seattle-ben, ami egyszerre extravagáns és undorító emlék lehet-a téglafal közel van a helyi mozihoz és színházhoz és teljesen beborítják a rágók. A tradíció a 90-es években indult, amikor sok sorban álló ember megpróbált megszabadulni a rágójától. Néhány embernek ez a csúcspontja a túristás emlékeiről, mások számára viszont visszataszíó látvány.

2. OSCAR WILDE sírköve(PARIS, FRANCE)azelsosprint

Oscar Wilde viccelődve: “Mindenen keresztül lehet menni, a halálon kívül"Habár a költő meghalt rég, a brilliáns író emléke továbbél akinek a sírhelyéhez rajongók ezrei szoktak ellátogatni. Parisban temették el. A hatalmas síremlék egy szárnyas szphinxet ábrázol rengeteg....csókkal dekorálva. Ez egyfajta mekka az irodalom kedvelőinek. Hogy kifejezzék hálájukat és tiszteletüket gyakran rúzsos ajkakkal hagynak lenyomatot a síremléken . A hatóságok egy 9 ezer eurós bírságot szabtak ki az efféle megemlékezésre, de sok túrista még igy is megússza, mielőtt kijönnének a zsaruk. 2011-ben a 111-ik évfordulóra elhatározták hogy egy üvegfalat készítenek a síremlék köré, ugyanakkor a rajongók mostmár nem a síremléket hanem az üveget csókolgatják, illetve hagynak ott tárgyakat és virágot.

3. ST. MARK’S tér (VENICE, ITALY)

azelsosprint

A különösen szép St. Mark tér Venicében tartogat egy hátulütőt is: galambok százai repülnek el a túristák felett. Habár az etetése a galamboknak és galamb étel eladás bezárult néhány éve, az esélye hogy megtámadnak vagy letojnak elég magas. Néhány túrista vágyat érez ahhoz hogy megetessék és a kezükben tartsák a galambokat, mindeközben néhány szabályról megfeledkeznek.
1) a galambok könnyen hagyhatnak "szuvenírt" a ruhán vagy testen bármiféle figyelmeztetés nélkül.
2) Van egy tilalom a Venicei galambok etetését illetően, ami főleg azért jött létre hogy a galambok a helyik műemlékeket ne "renoválják" saját anyagukkal.

4. BLARNEY KŐ (BLARNEY CASTLE, IRELAND)

azelsosprint

According to the legend, the one, who will kiss the stone, which is located in the castle of Blarney, will acquire the gift of eloquence. Each year about 400 thousand people, that would like to speak beautifully from around the world, touch the stone with their lips, leaving billions of microbes. Except the fact, that it is unsanitary, you have know that it also takes a lot of physical effort to kiss it, because the stone is hanging over one’s head.A legenda szerint aki megcsókolja a Blarney követ az ékesszólás és szép beszéd birtokába jut. Minden évben 400 ezer ember szeretne így beszélni az egész világról, akik megérintik az ajkaikkal a követ, hátrahagya billiónyi mikrobát. Azon kívül hogy egészségtelen, még fizikai erőkifejtést is igényel, mivel az ember feje felett lóg a kő.

5. A Grauman kínai színház előudvara.(CALIFORNIA, HOLLYWOOD, USA)

azelsosprint

Kézlenyomatokat és lábnyomatokat rengeteg sztárról a Grauman kínai színház előudvarában. Milliónyi rajongó érinti meg a lenyomatokat. De senki sem fertőtleníti azt. Szóval mielőtt leméred  a példaképed kézméretét ajánlott kesztyűt húzni, vagy utánna kezet mosni.

0 Tovább

A férfi megkérdezte a feleségét hogy mi a legnagyobb titka. Korrekt. Első és egyetlen titok ami megmentette a kapcsolatukat.

#1

azelsosprint

0 Tovább

Íme a világ legszebb étterme. Te is elköltenél egy vacsorát ebben a sziklába vájt étteremben! Az első számú étterem. 

Tegyük fel, hogy a barátaid meglepetést szerveznek neked, egy különleges étteremben szerveztek neked vacsorát. De képzelj el egy egészen exkluzív helyet. Az ötlet fantasztikusan hangzik, főleg, amikor kiderül, hogy hol található a nevezetes étterem.

azelsosprint

A világ legelőkelőbb étterme nem másutt található, mint Olaszországban, ott is egy barlangban, mégpedig az adriai tenger partján. Jó ötletnek hangzik, nem igaz?

Nos az étterem Polignano a Mare városában található, mégpedig a Grotta Palazzese hotelben. A “Nyári Barlangnak” is nevezett étterem Olaszország déli részén található, az adriai tenger partján. Az étterem csodás kilátást nyújt a tengerbe, itt vacsorázni egészen különleges élmény lehet.

Az étterem május és október között tart nyitva, és már a 15-dik században is bálteremként használta a nemesség. A “Nyári Barlang” világítását a nap és a tenger tükröződése adja, de természetesen pár lámpa is emeli a pompás színvonalt.

azelsosprint

azelsosprint

A mészkőfalu barlang ideális hely lehet esküvők számára, egy menü ára 20 és 30 dollár között mozog.

0 Tovább

Ez az orosz férfi jelentkezett az első teljes fejátültetésre

Egy harminc éves orosz férfi, Valery Spiridonov szeretne lenni az első, akin a világon először teljes fejátültetést alkalmaznak.

azelsosprint

A 30 éves orosz Valery Spiridonov izomsorvadásban szenved

Egy kínai orvoscsoport már régóta kísérletezik a teljes fejátültetéssel. Kezdetben egereken próbálkoztak, most azonban áttértek, az emberhez jelentősen közelebb álló majmok transzplantációjára. A Wired információi szerint az egereknél elértek bizonyos sikereket, a fejátültetésen átesett rágcsálók a műtét után mozogtak és pislogtak, de nem sikerült túl sokáig életben tartani őket.

Ennek ellenére az izomsorvadásban szenvedő Valery Spiridonov mégis alávetné magát a kockázatos műtétnek, mely során fejét egy másik testre helyeznék. Az orvostudományi jelentőségű műtétet Dr. Sergio Canavero, olasz sebész fogja elvégezni, aki a The Guardiannek elmondta, hogy a műtéthez le kell hűteni az agyat, hogy megóvják a vérellátás megszüntetése következtében kialakuló sérülésektől, miután levágták a fejet Spiridonov testéről.

A beavatkozás kevesebb mint egy napot fog igénybe venni, és az idegsebész szerint a sikeres műtét esélye 90 százalékos. A legnagyobb kihívás az operáció során, hogy az agyat a műtét alatt életben tudják tartani, de mindkét fél optimistán tekint a transzplantációra.

Spiridonov elmondta, hogy nagyon bízik abban, hogy sikeres lesz a műtét, ami után egy sokkal szabadabb, önállóbb életet élhet.

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja