Őrült találmányok

Ami számunkra már elég természetes, az régen még kuriózumnak számított, pl. egy golyóstoll vagy közlekedési jelzőlámpa. Rengeteg találmány ugyanakkor, aminek a jelenléte szinte fel sem tűnik manapság, bizony valamiféle hasonló múltal rendelkezhetett. Körberajongták, majd szépen lassan beépült a mindennapokba.

Ezek között ugyanakkor akadt néhány, ami első ránézésre megmereszti a tekintetünket vagy megnevettet, bár mégis ebből fejlődött kis sokminden. Egyébként a legtöbb ilyen kreatív ötlet a két világháború között készült, úgylátszik a stresszhelyzet ráveszi az embert minden tartalékának és képességének a felhasználására.

Einstein barátunk is megmondta: az az ötlet ami elsőre nem tűnik abszurdnak vagy badarságnak, valószínűleg reménytelen

Gázolást megelőző „kerítés”. Azért kérdéses, hogy egy húszezresekkel hátsót törlő kaliberű ember kocsijával, ha beléd hajtanak, akkor is ilyen kényelmesen a tetőre huppansz, vagy eggyé válsz a kocsival.Őrült találmányok

Kijukadt a bringa? Kidobnád az abroncsot? Ha épp egy valamien maratoni átúszást tervezel, és nem vagy biztos benne hogy képs vagy a vízfelszínen maradni, akkor fűzd körbe magad vele. Csak feldobálod magadra, aztán elúszhatsz a Balatonon keresztül az óceánig is (igaz hogy akkor majd egy földtúró orra is szükséged lesz)

Őrült találmányok

Elkapta a gépszíj? Amúgy korrektnek tűnik, nem tudom hogy mi miért nem ilyennel megyünk le a boltba tejért.

Őrült találmányok

Ha félsz hogy egyszer csak megnyílik alattad a föld cangázás közben, aztán elönt valami óceán, akore ezzel átválthatsz GTA üzemmódba vízen-terepen

Őrült találmányok

Az egyfajta kacsacsőrű emlőssé átalakító eszköz hóviharok vagy lámák ellen. A bal oldali nő amúgy úgy néz ki mint aki épp most valósította meg a régóta dédelgetett álmát: kacsacsőr modell. Mission completed. Kapsz egy képzeletbeli pirospontot.

Őrült találmányok

Ezen a régi kori terepjárón még ott is kerék van ahol nem éri a földet

Őrült találmányok

Bővíthető lakó kocsi. Gazsijék biztos kiakasztanák az összecsatlakozási lehetőséget, főleg hogy helyből kihoznának egy pár km-es vasútvonalnyi távot, és ez még csak egy háztartás.

Őrült találmányok

Azért már itt is megmutatkozott, hogy a kreativitás egyik fő moztgatórugója a lustaság teljes mértékű kiélése. Még a fejedet sincs kedved forgatni, annyira kikészültél egy buli után, holnap meg vizsga? (Bár egy esetleges nyaktörésnél sem jöhet rosszul. - nah az biztos beton buli lehetett akkor)

Őrült találmányok

Félsz hogy sétálás közben rossz gettóba tévedsz, és a kisbabádat nem szeretnéd veszélynek kitenni, esetleg rossz táborba jelentkeztél (morbiditás). Itt a megoldás, csak bepattintod a kisbabádat az ütvefúrós, gyárkéménnyel megtoldott, inkubátornak kinéző szerkezetbe. Ezzel egy esetleges délutáni sétán minket ért atomtámadás vagy gázrobbanás sérülési lehetőségeit könnyedén lesöpörhetjük. Persze ne felejts el még te se felszerelkezni a saját utcaruciba, ahogy a képen a muter is alkalomhoz illően felszerelkezett: magassarkú, kabátocska, gázmaszk. Régen nem vicceltek. 

Őrült találmányok

Vigyázz, kész lövöm a... filmkockákat... Igen ezzel lehet aztán élethű szelfiket véghezvinni. Biztos érdekes képek születnének. Itt az orosz rulett, ha alaki nagyon vagány, ezzel majd kihajtod belőle a kábelt.Őrült találmányok