Dr. Papp Lajos magyar szívsebész döbbentette meg a világot kirohanásával. Véleménye szerint milliók halálát nem az okozza, amit eddig feltételeztek. A dohányzás károsságát nem vitatja, de azt mondja, hogy az tudatos választás az ember részéről, azt viszont sok orvos elhallgatja, hogy a szívbetegségek nagy része mitől is alakul ki és hogy lehet  gyógyítani, megelőzni.

Véleménye szerint az orvosok nagyon sok tudást halmoznak fel, amit sokszor nagy ego is követ. Ennek fejében nehezen ismerik be az orvosok, ha hibáznak. Az orvos most 25 év szívsebészeti gyakorlattal a háta mögött ismeri be hogy tévedésben élt.

Rengeteg orvos és a szakirodalom is azt a tényállást pártolja, hogy a szívbetegségek a megemelkedett koleszterin szint miatt alakulnak ki. Az elfogadott terápia a koleszterincsökkentő gyógyszerek felírása, és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ettől való eltérés eretnekségnek számít, pedig ez így nem működik.

Néhány éve kiderült, hogy a szívbetegségek valódi oka az érfalak gyulladása. A hosszú múltra visszatekintő étrendi ajánlások eredménye a járványos elhízás és cukorbetegség, amelybe rengetegen belehalnak. Annak ellenére, hogy a lakosság negyede szedi a drága koleszterincsökkentő sztatin gyógyszereket és zsírszegényen étkezik, több amerikai fog meghalni ebben az évben, szívbetegségben, mint valaha.

Több millió ember szenved szívbetegségben, rengeteg a cukorbeteg és milliók vannak diabétesz előtti állapotban már. Itthon és szerte a világon.

Egyszerűen megfogalmazva, ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor.

Ha a szervezetben állandóan jelen vannak ezek a toxinok vagy élelmiszerek, az krónikus gyulladást okoz. Ennek oka a sok feldolgozott, egészségtelen élelmiszer és a környezet szennyezés, nem a zsír dús étrend ( cukor, liszt és az összes belőlük készült termékek), valamint a szója, a kukorica és a napraforgó, és az ezekből készült olajok. Ezek az ételek folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez, strokehoz vezet.”

Az orvos szerint, ha egészséges alapanyagokból, otthon készült ételeket ennénk, kerülnénk az étolajat, cukrot, lisztes, kukoricás termékeket, a szervezet magát gyógyítaná. Míg ha továbbra is mérgezzük az ereket, akkor hiába a sok gyógyszer és a zsírszegény diéta, elkerülhetetlen a szívbetegség kialakulása.


Ha egyetértetek Dr. Papp Lajossal, kérjük adjátok tovább szavait!