1A figyelem az a folyamat, amikor a minket érő ingerek közül kiválasszuk a feldolgozandó, befogadandó információkat. Egyfajta lámpaként lehet elképzelni. A figyelem a lámpa által fókuszált, megvilágított terület, ilyenkor a környezetből kiemeljük a minket érintő, érdeklő információt, dolgot, a környezet pedig homályba merül. Ugyan ez történik visszafele is. Mikor a figyelmünk egyre több mindenre terjed, több információt dolgozunk fel, viszont nem lessz olyan éles a feldolgozás.

Surprise motherfucker. .

A figyelem szándékos is lehet, pl. az órán a tanár követése; lehet spontán, mikor az óra közepén egy rigó nekicsapódik az üvegablaknak és te atomreaktorként törsz ki nevetésbe illetve fellélegzésbe, hogy valami megtörte az óra micsoda nagy izgalmas monotóniáját. Ilyen lehet az is ha meglátod orbán kipingált óriásplakátját miközben olyan kész vagy az esti bulitól hogy vattát köpsz és megpróbálsz rajta "agy"átültetést végezni vagy eljátszani hogy te vagy a festék a háttérbe és a többi

A figyelem javítására, illetve tökéletesítésére rengeteg módszer létezik, ám egy különleges "forradalmi" találmány megragadta a "figyelmem". A találmány nem tegnapi eredetű, a 20. század elején sikerült "eszkábálni", viszont megjelenése figyelemreméltó, még a mai divattervezők is ámélkodva keresik receptjét. Első ránézésre egyfajta oldscool ufó és egy kőkemény drogfüggő megjelenését szolgáltatja.

A rettegett izolátor sisak: ha ténylegesen nem is hatásos, de látványa legalább visszaküldi a feladójának a mondandóját.

​​Az eszköz lényege azonban, hogy ezzel a vasinkubátorral, teljesen elszigeteljék a külső ingereket pl. a főnökét, vagy éppen egy kellemetlen egyén, indokolatlan, idegölő behatását. Ezek után akárhogy akarják kiszedni belőled az aznapi jelentést, vagy csak a napi feszkót levezetni, te még azt se hallod hogy mit gondolsz, teljes antigravitációs állapotba kerülsz, a 0.-ik dimenzióba fogsz kerülni. 

Valószínűleg a legtöbb politikus is valami hasonló eszközben tevékenykedik kis hazánk segítése végett-csak ott vagy oxigén helyett kéjgázt szívnak;bár lehet inkább oxigént csapolni kiné.

A mechanika szóval nem monumentális: pár mázsás vasdarab, amely miniatűr réseken keresztűl a "súlytalanság" állapotába juttat. Bár lehet hogy néhány körülötted lévő személy képes ebbe a súlytalanságba is belecsempészni olyan frusztrációt, hogy inkább "óvatosan" az ő fejére operálod a sisakot.

A témával kapcsolatban: Érdekes videó a figyelem tesztelésére.