A Youtube eléggé feltörekvő és mára már külön kategóriába kinőtt részlege a „kész átverés” show-hoz hasonló, sajátkészítésű videók. Itt a videósok saját maguk mennek ki az utcára, vagy bárhova felkamerázva és bemikronozva és élő körülmények között „sütik el” olykor nem annyira kellemes vagy könnyed poénjaikat. Rengeteg reakció érkezik a jónéptől a megviccelésre, és elég gyakori, főleg ha a gettó negyedbe tévednek a vicces kedvű bohócok, hogy egy egyszerű nevetés helyett fegyver és törött állkapocs a jutalom, amit a videósok zsebre tehetnek. Vannak itt is mezei videósok, akik mindenféle trükkökkel próbálkoznak: hangosbemondó egy könyvtárban, ami különböző szövegeket ordít be a néma csendbe tanulásba elmerült emberek megnevettetésére olykor kizökkentésére.

https://www.youtube.com/watch?v=D8dXmZQoPcI 

Vannak ugyanakkor olyanok is, akik nagyon megszervezik a dolgot és már saját film kiadásán dolgoznak. Pl. RoomanATWOOD Illetve VitalizydTv ebbe a kategóriába tartozik. A két fazon elég komoly és merész átveréseket visz véghez és tesz közszemlére. A gettóban autókból benzint lopni, vagy láncfűrésszel másokat íjesztgetni. Vitaly pl. a saját filmje reklámozására még a VB-döntő ideje alatt befutott a focipályára és a játékosokra próbálta ráerőszakolni, rátáncolni magát, persze a vége a dolognak egy versenyfutás lett ahol persze hogy a kigyúrt 100 fős biztonsági üldözés nyert az egy szem „porszem” felett. De azért érdekes látvány volt, hogy mire képes és mit ki nem talál a reklám miatt. A gettóban történő átverések mint említettem gyakran előfordulnak. Kérdés hogy kinek az előnyére. A gettó népe eléggé vehemens és megvadult reakciókat tud produkálni egy egy kissé megalázó "vicceskedés" után. Előfordult, hogy valaki a túl lazagatyás afroamerikaiakat akarta jómodorra nevelni, azáltal hogy a lógónacit felhúzta rajtuk, persze a jófajta afrikai őserő beindult, aztán olyan visszakézből "paraszt"lengőt vagy afrolengőt lenyomott a satnya átverőre, hogy az kétszer meggondolta hogy melyik rendezvényen is van. 

Ezek a youtuberek megtalálták a lényegét a videózásnak ugyanis egy témába belemélyültek, amit ráadásul élveznek is csinálni és ezáltal óriási pénzt szakítanak le, rengeteg emberrel megismerkednek és rengeteg további lehetőség kínálkozik fel előttük. Rengeteget utaznak pl. az ilyen csatorna készítők is. Gyakori a Youtubereknél ugyanis hogy két csatornát üzemeltetnek. Az egyik csatorna az egy adott témát felölelő csatorna: PL. játékcsatorna, humorcsatorna, vagy egyéb bármit tartalmazó csatorna. A másik csatorna pedig egy amolyan személyes vlog ahol a szerepjátszás illetve a másik csatorna témaköre lehull, vagy nem azon van a hangsúly, hanem a személyiségükön illetve az életükön. Ezáltal is növelve népszerűségüket, valaki a személyüket valaki a munkásságukat valaki mindkettőt kedveli.