OLVASTAD MÁR?
 
Egészséges életmód: Mozgás, sport variációk.
Az egészséges életmód tartozéka a mozgás. Ez köztudott. Ám a mozgás formákat is három alcsoportba lehet sorolni: állóképesség javítás - erőnlét javítása - hajlékonyság javítás. Persze a legfontosabb hogy bármit is, de mozogjunk, nem muszáj élsportolói babérokra...
 
Testünk csodái avagy a valaha alkotott legérdekesebb szerkezet.
Testünk csodája és változatossága vitathatatlan. Minden hattásal van ránk, a mozgás, evés-ivás, pszichológiai reakciók. Most csokorba szedtem néhány izgalmas tényt, illetve néhány tippet, hogy hogyan őrizhetjük meg az egészségünket.  Endorfin: a fájdalomcsillapító Testünk...
 
Életmódváltás: A helyes táplálkozás alternatívája.
A táplálkozás az egyik leghangsúlyosabb és legbefolyásosabb dolog amit saját magaddal tehetsz. Minden szempontól kihatással lesz az életedre. Nem véletlen az a mondás hogy ép testben ép lélek, ami egyébként fordítva is igaz, de leginkább a kettő harmóniája...

Sikeres fejátültetést hajtottak végre egy majmon

Sergio Canavero sebész kidolgozta saját fejátültetési módszerét, amelyet azonban a legtöbb orvos megkérdőjelez, nemcsak tudományos, de etikai szempontból is.

Az orvos új megközelítésből vizsgálja a gerincvelő-sérülések gyógyítását, és nagy léptekkel halad a siker felé, legalábbis saját bevallása szerint. Halott embereken és élő egereken, illetve majmokon végzett olyan műtéteket, melyek során elmetszi a gerincvelőt, majd úgy összevarrja, hogy újra működőképes legyen. Nemrégiben egy majmon hajtott végre általa sikeresnek vélt fejátültetést, amiről ITT láthatsz fotót.

A majomnál az agyi funkciók továbbra is megmaradtak, de a gerincvelőt nem csatlakoztatták, így béna maradt

Az állatot húsz órával a műtét után végleg elaltatták. Canavero most ahhoz keres támogatókat, hogy továbbléphessen, és a fejátültetést egy orosz, genetikai eredetű izomsorvadásos betegségben szenvedő férfin végezhesse el- a páciens egyébként maga jelentkezett kísérleti alanynak.

Az orvosok nagy része reklámfogásnak titulálja Canavero ténykedését, szerintük nem kürtölheti tele a világot egy-egy alkalommal elért sikereivel, hiszen eredményei nem ellenőrizhetők többszörösen, és egy sor etikai kérdést is felvetnek – például azt, hogy szabad-e emlősök életével – és fejével –  játszani a kutatások érdekében.

A videóban egy olyan egeret láthatunk, aminek átvágták a gerincvelejét, majd újra csatlakoztatták, és képes volt újra járni:

 fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja