Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Immunerősítés. Harc a betegségek ellen és a jó közérzetért. 

Az egészséges élet és a megfelelő táplálkozás: ezek a stabil immunrendszer sarokkövei. Járjon sokat a friss levegőn, aludja ki magát rendesen és lehetőleg kerülje a stresszt. Tartózkodjon a dohányzástól és a mértéktelen alkoholfogyasztástól, és táplálkozzon teljes értékűen!

-szól az általános teória, ám amennyira elcsépelt annyira hatásos, és sokszor annyira figyelmen kívül is hagyjuk.

Mozgás, sport, nameg a friss levegő.

-legalább annyira hogy kimész , aztán bemutatsz a világnak, hogy kapjátok be, bár lehetőleg mindezt nem a gyereked szeme láttára, hanem lehetőleg valameik jól kedvelt hátad közepére sem kívántnak

A sport segít megőrizni az erős immunrendszert. Nem muszáj élsportolóvá válnunk: napi 30-60 perc mozgás (futás, séta, biciklizés) bőven elég.

Tartózkodjon sokat a friss levegőn, ez segít a tüdők "szellőztetésében": a meleg belső és hideg külső levegő cseréje serkenti a vérellátást, s ezáltal az ellenállóképességet. A sport lendületet hozhat a mozgásszegény mindennapokba, s így Ön kiegyensúlyozottabbá válhat. Ez (közvetve) erősítheti az ellenállóképességet.

Otthoni terápiák, avagy az autodidakta akupunktúra.

A hideg-meleg lábfürdőt otthon is könnyen kipróbálhatja. Két nagyobb edényt, lavórt tegyen egymás mellé. Az egyiket töltse fel 38 Celsius fokos meleg-, a másikat pedig hidegvízzel annyira, hogy belehelyezve a lábát a víz a vádli közepéig érjen. 3 percig áztassa a lábát a melegvízben, majd 20 másodpercre tegye a hidegbe. Ezt háromszor ismételje meg. Mindig a hidegvizes áztatással fejezze be.

A reggeli váltózuhany is fitten tartja immunrendszerét. Álljon két-három percig a meleg vízsugár, majd 10-15 másodpercig a hidegvíz alatt, majd ezt háromszor ismételje meg. Erre is érvényes: hidegvízzel fejezze be.

+1 teráPIA: A terápia egyik alappillére a hidroterápia, amely különböző hőfokú víz alkalmazásával váltakozó hőmérsékleti ingereknek teszi ki a testet, és ezzel vegetatív reakciót vált ki. A hideg vízben történő lépdelés erősíti az immunrendszert, s 2 perc elég is. Fontos, hogy a lábát minden alkalommal kiemelje a vízből.

Napi ötszöri zöldség, illetve gyümölcs fogyasztásával kellő vitaminhoz juthat szervezete. 

Dohányosok számára kiemelten fontos a C vitaminnak a rendszeres szedése, mert a dohányzás megnehezíti a bevitt C-vitamin felszívódását a szervezetben, valamint a bejuttatott káros anyagokat is közömbösíti. 

Néhány tipp hogy miket fogyasszony(fogyasszon): 

Bodza-antioxidánsok
Gomba-antioxidánsok,B-vitamin,antibakteriális hatás
Acai-bogyó-antioxidáns,"szuperétel"(akár ital formában is-finom is)
Osztriga-cink (afrodiziákum de attól még hatásos)
Görögdinnye-antioxidáns,hidratáló-bár télen a határban nehéz találni)
Káposzta-immunerőstő glutation(ha ezzel könnyebb meggyőzni)
Mandula-B vitamin, stressz ellen
Grapefruit-C vitamin,(ha nem tetszik akkor burkolj Narancsot)
Búzacsíra-C vitamin, B-vitamin, cink, rost, (csodaanyag)
Alacsony zsírtartalmú joghurt-D vitamin
Fokhagyma-antioxidáns, burkolni befele gerezdekbe is
Spenót-C-vitamin, Popeye-effektus, nyersen vagy kevésbé főzve
Tea-polifenolok és flavonoidok,antioxidánsok 
Édesburgonya-antioxidáns-tartalmú – béta-karotin Sok A-vitamin 
Répa- krumpli -II-
Brokkoli-A-vitamin, C-vitamin, glutation
Alacsony zsírtartalmú sajt-immunerősítő B- és D-vitamint

Csak semmi stressz, aludjon sokat! "felkiáltójel"

Kerülje a stresszt! Ezt bár könnyebb mondani, mint megtenni, tudományosan igazolt, hogy a túlterhelt, nyomás alatti életvitel hajlamosít a különböző (s köztük) a megfázásos betegségek kialakulására. (Ha valaki nagyon cigóskodik veled üsd ki a divatból)

Alvás során pihen a szervezet és regenerálódik a test. Általános vélemény a szakemberek, orvosok körében, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egészség kulcsa. Ügyeljen arra, hogy hálószobájának hőmérséklete ne legyen több 18 Celsius foknál és a szellőzés is biztosított legyen.
 

Higiéni. Ráadás tippek, ha olyan tiszta és fertőzés mentes akarsz lenni, mint egy domesztoszos csirke

Ha lehetséges akkor kerüld a tömött várótermeket, liftet,(külvilágot-akkor valószínűleg tényleg nem fertőzhetnek meg)

Munkahelyi kézben forgó tárgyait tisztogassa rendszeresen. Az éppen kitudja milyen stádiumban lévő influenzás kolléga esetleges szemüveget lerángató tüsszentései valószínűleg a kezére is átvándorolnak, amivel jobb nem találkozni.

Tiszta papírzsepi. Ha lehet csak legvégsőbb esetbe kérj mástól.

Szappanos kézmosás, többször. Kitduja hogy az kilincset előtted éppen ki fogta meg, vagy milyen élőlény kóstolgatta.

Szellőztetés. Rendszeres szellőztetéssel a kórokozók kirepülhetnek a kórokozók.

60 év felett vagy krónikus betegek oltassák be magukat. 

Ráadás+: Folyadékfogyatás. napi 1-2 liter. Csupán kevés pálesz.

0 Tovább

Immunrendszer, ami a védelmedet biztosítja, 24 órában.

Immunrendszervédelem.

Immunrendszerről általában:

A szervezet legfontosabb védőbástyája az immunrendszer. Ez a roppantul bonyolult és rendkívül komplex védekezőrendszer felelős a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni küzdelemért, és a megfelelő védekezés kiépítésért. 

Az immunrendszer szervrendszere a nyirokrendszer, mely nyirokszervekből és az őket összekötő nyirokerekből áll.

A nyirokszervek közé tartozik a csontvelő, a csecsemőmirigy, a lép, a nyirokcsomók, és az egyéb immunfeladatokat ellátó sejtek halmaza, melyek megtalálhatók a bőrben és a különböző nyálkahártyákban. Az emésztőrendszer nyálkahártyájához tartozó immunszervek a mandulák is, illetve a féregnyúlvány. Az immunrendszer működésében szerepet játszó sejtek a fehérvérsejtek, melyek legnagyobb számban a vérben és a nyirokrendszerben találhatók meg.

Az immunrendszer védő mechanizmusai:

A nem saját-alkotók ellen kétféle immunreakció léphet fel:

A veleszületett immunitás jellemzője, hogy minden idegen alkotó ellen ugyanolyan mechanizmussal védekezik. Sejtes elemei a fagociták, melyek felismerik az idegen részecske jelenlétét, ami lehet például egy behatoló kórokozó is. A felismerés után a mikroorganizmust bekebelezik, majd elpusztítják.

A szerzett (specifikus) immunitás a limfociták közvetítésével alakul ki. Ennek lényege, hogy a szervezetbe bekerült idegen részecske vagy kórokozó a limfociták átalakulását, érését indítja el. Ennek az érési folyamatnak a végén válik képessé a limftocita arra, hogy speciálisan az adott idegen anyagra hatásos pusztító mechanizmust alakítson ki. A T-limfociták az érés után közvetlenül pusztítják el az idegen részecskét, míg a B-limfociták ellenanyagokat termelnek, amelyek az idegenként felismert anyaghoz kapcsolódnak s végzik annak elpusztítását. Ezeket az ellenanyagokat immunglobulinoknak nevezzük, és a specifikus immunitás oldott állapotú összetevőit jelentik. Ezen túlmenően mind a B-, mind a T-sejtekből "memóriasejtek" is képződnek, melyek a szervezetben tovább keringenek, és a kórokozóval történő újbóli találkozás alkalmával gyorsabban be tudják indítani a szükséges, az adott idegen ágensre specifikus immunválaszt.

Az immunrendszer betegségei:

Immunhiányos állapotokról akkor beszélünk, amikor az immunrendszer valamely összetevőjének mennyisége nem elegendő, minősége nem megfelelő, vagy valamely okból funkcióját betölteni nem tudja.

Ide tartoznak ez elsődleges immunhiányos állapotok, amelyek szerencsére ritkák. Ezek a betegségek a születés pillanatától jelen vannak, és a szervezetet nem védik kellőképpen a fertőzések és más káros hatások ellen.

A másodlagos immunhiányos állapotok környezeti ártalmak (mérgezések, alultápláltság), a csontvelő megbetegedései, hematológiai betegségek, egyes fertőzések (HIV vírus) és orvosi terápiák (besugárzás, kemoterápia) kapcsán alakulnak ki. Fiziológiás állapotok is lehetnek okai az immunvédekezés csökkent voltának: köztudottan fejletlen a csecsemők immunrendszere, de gyengébb az idősek és a terhes nők immunvédekezése is. 

Betegségekhez vezet az immunrendszer túlzott reakciókészsége is, amikor egyébként nem káros jelenségek váltják ki annak működését vagy nagyfokú reakcióját: ez tapasztalható az allergiás folyamatok esetében (bőrallergiák, szénanátha, asztma, egyes bélbetegségek, kötőhártyagyulladás bizonyos formái, anafilaxia, gyógyszerallergia, ételallergia, stb). 

Amikor az immunrendszer a szervezet saját, működésében nem megváltozott sejtjei ellen indít immunválaszt, autoimmun betegség jön létre. A kóros immunreakció a szervezet számos helyén kialakulhat és válthat ki makacs, nehezen kezelhető betegségeket.

Szervátültetés kapcsán is lényeges szerephez jut az immunrendszer: az átültetett szervet idegenként ismeri fel, és ellene szintén reakciót indít, ami a szerv kilökődéséhez vezethet. Ezért van szükség szervátültetés után hosszú ideig tartó, az immunrendszer működését korlátozó gyógyszerek alkalmazására.

0 Tovább

Az óvoda ahol az égbe repülnek. A földön.

A repcsi oviba is megnyitották a kifutópályát. Grúziában egy Jakovlev-42-es repülőgépet alakítottak át óvodává. A tulajdonos célja az volt hogy a gyerekek közvetlen élményben részesüljenek és erre mi mást lehetett volna kézenfekvőbb ötlet, mint hogy egy légitársaságtól veszel egy, habár "kibelezett" de egyébként stabil repcsit. Minden nyomkodni való gombot és kütyüt benne hagytak amivel az eddigi beszámolók szerint a "fikások" . 

Mostanra már ez az óvodát annyira megszerették, hogy a jelenlegi csupán 20 fős létszám többszöröse várakozik, hogy ők is részesedhessenek ebben a földi repülésben.  

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

Repülőgép óvoda, Grúzia

0 Tovább

A múlt század talán legkreatívabb találmányai, vagy legbizarabb?

Őrült találmányok

Ami számunkra már elég természetes, az régen még kuriózumnak számított, pl. egy golyóstoll vagy közlekedési jelzőlámpa. Rengeteg találmány ugyanakkor, aminek a jelenléte szinte fel sem tűnik manapság, bizony valamiféle hasonló múltal rendelkezhetett. Körberajongták, majd szépen lassan beépült a mindennapokba.

Ezek között ugyanakkor akadt néhány, ami első ránézésre megmereszti a tekintetünket vagy megnevettet, bár mégis ebből fejlődött kis sokminden. Egyébként a legtöbb ilyen kreatív ötlet a két világháború között készült, úgylátszik a stresszhelyzet ráveszi az embert minden tartalékának és képességének a felhasználására.

Einstein barátunk is megmondta: az az ötlet ami elsőre nem tűnik abszurdnak vagy badarságnak, valószínűleg reménytelen

Gázolást megelőző „kerítés”. Azért kérdéses, hogy egy húszezresekkel hátsót törlő kaliberű ember kocsijával, ha beléd hajtanak, akkor is ilyen kényelmesen a tetőre huppansz, vagy eggyé válsz a kocsival.Őrült találmányok

Kijukadt a bringa? Kidobnád az abroncsot? Ha épp egy valamien maratoni átúszást tervezel, és nem vagy biztos benne hogy képs vagy a vízfelszínen maradni, akkor fűzd körbe magad vele. Csak feldobálod magadra, aztán elúszhatsz a Balatonon keresztül az óceánig is (igaz hogy akkor majd egy földtúró orra is szükséged lesz)

Őrült találmányok

Elkapta a gépszíj? Amúgy korrektnek tűnik, nem tudom hogy mi miért nem ilyennel megyünk le a boltba tejért.

Őrült találmányok

Ha félsz hogy egyszer csak megnyílik alattad a föld cangázás közben, aztán elönt valami óceán, akore ezzel átválthatsz GTA üzemmódba vízen-terepen

Őrült találmányok

Az egyfajta kacsacsőrű emlőssé átalakító eszköz hóviharok vagy lámák ellen. A bal oldali nő amúgy úgy néz ki mint aki épp most valósította meg a régóta dédelgetett álmát: kacsacsőr modell. Mission completed. Kapsz egy képzeletbeli pirospontot.

Őrült találmányok

Ezen a régi kori terepjárón még ott is kerék van ahol nem éri a földet

Őrült találmányok

Bővíthető lakó kocsi. Gazsijék biztos kiakasztanák az összecsatlakozási lehetőséget, főleg hogy helyből kihoznának egy pár km-es vasútvonalnyi távot, és ez még csak egy háztartás.

Őrült találmányok

Azért már itt is megmutatkozott, hogy a kreativitás egyik fő moztgatórugója a lustaság teljes mértékű kiélése. Még a fejedet sincs kedved forgatni, annyira kikészültél egy buli után, holnap meg vizsga? (Bár egy esetleges nyaktörésnél sem jöhet rosszul. - nah az biztos beton buli lehetett akkor)

Őrült találmányok

Félsz hogy sétálás közben rossz gettóba tévedsz, és a kisbabádat nem szeretnéd veszélynek kitenni, esetleg rossz táborba jelentkeztél (morbiditás). Itt a megoldás, csak bepattintod a kisbabádat az ütvefúrós, gyárkéménnyel megtoldott, inkubátornak kinéző szerkezetbe. Ezzel egy esetleges délutáni sétán minket ért atomtámadás vagy gázrobbanás sérülési lehetőségeit könnyedén lesöpörhetjük. Persze ne felejts el még te se felszerelkezni a saját utcaruciba, ahogy a képen a muter is alkalomhoz illően felszerelkezett: magassarkú, kabátocska, gázmaszk. Régen nem vicceltek. 

Őrült találmányok

Vigyázz, kész lövöm a... filmkockákat... Igen ezzel lehet aztán élethű szelfiket véghezvinni. Biztos érdekes képek születnének. Itt az orosz rulett, ha alaki nagyon vagány, ezzel majd kihajtod belőle a kábelt.Őrült találmányok

0 Tovább

Infravörös tájképe.

Gyönyörű infravörös fényképek David Keochkeriantól

Gyönyörű infravörös fényképek David Keochkeriantól

Gyönyörű infravörös fényképek David Keochkeriantól

Gyönyörű infravörös fényképek David Keochkeriantól

Gyönyörű infravörös fényképek David Keochkeriantól

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja