Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sikeres fejátültetést hajtottak végre egy majmon

Sergio Canavero sebész kidolgozta saját fejátültetési módszerét, amelyet azonban a legtöbb orvos megkérdőjelez, nemcsak tudományos, de etikai szempontból is.

Az orvos új megközelítésből vizsgálja a gerincvelő-sérülések gyógyítását, és nagy léptekkel halad a siker felé, legalábbis saját bevallása szerint. Halott embereken és élő egereken, illetve majmokon végzett olyan műtéteket, melyek során elmetszi a gerincvelőt, majd úgy összevarrja, hogy újra működőképes legyen. Nemrégiben egy majmon hajtott végre általa sikeresnek vélt fejátültetést, amiről ITT láthatsz fotót.

A majomnál az agyi funkciók továbbra is megmaradtak, de a gerincvelőt nem csatlakoztatták, így béna maradt

Az állatot húsz órával a műtét után végleg elaltatták. Canavero most ahhoz keres támogatókat, hogy továbbléphessen, és a fejátültetést egy orosz, genetikai eredetű izomsorvadásos betegségben szenvedő férfin végezhesse el- a páciens egyébként maga jelentkezett kísérleti alanynak.

Az orvosok nagy része reklámfogásnak titulálja Canavero ténykedését, szerintük nem kürtölheti tele a világot egy-egy alkalommal elért sikereivel, hiszen eredményei nem ellenőrizhetők többszörösen, és egy sor etikai kérdést is felvetnek – például azt, hogy szabad-e emlősök életével – és fejével –  játszani a kutatások érdekében.

A videóban egy olyan egeret láthatunk, aminek átvágták a gerincvelejét, majd újra csatlakoztatták, és képes volt újra járni:

 

0 Tovább

Borzalmas dolgok amiket az emberek tesznek a soványságért.

#1 Saját galandféreg növesztése.!

Megnöveszteni egy kis galandférget tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy apró szörnyeteget éltetsz a testedben, ami a beleid körül lebzsel és minden táplálékot amit a testedbe juttatsz felfal. Mikor eléred az ideális testsúlyt, beveszel egy anti-parazita gyógyszert és kikullantod. Egyszerű nem debár? Galandféreg "nevelése" ugyanakkor pár mellékhatást is okoz, mint például epilepszia, hányás, hasmenés. Szintén hátrahagyhatnak néhány utodót a testedben amik a lakmározást folytatják a testedben. 

#2 Bántalmazó inzulin.

A másik veszélyes formája a súlyvesztési technikák közül. Népszerűvé vált a nem cukorbetegek körében a súlyvesztés irányába, hogy beinekciózzák magukat alacsony dózisú inzulinnal, ami a vércukorszintet csökkenti és a szénhidrátot megemeszéthetetlenné teszi. Ez a májadat is tönkreteheti, hólyagot okozhat illetve veserákot is okozhat, arról nem beszélve hogy még a cukorbetegséget is összelehet így szedni.

#3 Az etetőcső diéta.

Ez általában egy profi egészséggondzó által a testedbe pumpált alacsony zsírtartalom-magas protein kombó megoldás. Ez a megoldás a testzsír égetésének magasabb százalékát éri el mint ami általában végbemenne. Habár biztonságosabb mint jó néhány egyéb ötlet, de itt is akadhatnak gubancok, mint pl. dehidratáció(kiszáradás) vese kövek, és megszokást a módszerrel kapcsolatba, ami helyett egy egészséges étkezési diétát is lehetne csinálni.

#4 Káros drogok.

Néhány ember azért szív cigit, hogy az étvágyát elnyomja, ami habár legális de nem ajánlott. Mások sokkal de veszélyesebb szintre emelik ezt a módszert kokain és heroin használatával. Ezek a drogok eltudják nyomni az étvágyadat azáltal hogy csak vágyakozás lesz a tényleges igény helyett. Hosszútávon halálos lehet.

#5 Nyelvöltögetés, Nyelv varrás.

Az idea, az ötlet hogy beöltsd a nyelved vagy körbehorgold az, hogy ezáltal fájdalmas lesz szilárd ételt enni, ami miatt csak folyékony halmazállapotú táplálékot fogsz bevinni a szervezetedbe. Azáltal hogy sokáig nem eszel szilárd táplálékot, arra edzeted az agyad hogy az 2x is meggondolja hogy szüksége van rá egyáltalán, ami által leszoktatod magad a jó húsos cuccokról és csak "hígfost" tudsz enni.

#6 ABC-Anorexiás tábor.

Az internet kitenyésztett egy rakás embert, akik a legjobb módszernek az éheztetést találták. Igen, sok "idióta" elhiszi (az internetnek köszönhetően)!The ABC Diéta nem csupán egy katasztrófális módszerre bátorít, de az anorexiát egy választható opcióként festi le. A valóság az, hogy az anorexia nem egy választás hanem komoly mentális betegség nagyon komoly utóhatásokkal mint pl. szívinfarktus, agykárosodás, szervi hibák, vagy akár halál

#7 Ipecac szirup.

Ipecac Szirup regóta használatos az orvos világban, mint gyomor tisztitó eszköz mérgezés esetén. Szintén használatos dolog a modell világban is hasonló okok végett. A "gyógyszer" erőszakos és "megállíthatatlan" hányási rohamot okoz. Ugyan ez vonatkozik a hasmenésre is. Hosszútávon verőértágulatot okozhat.

0 Tovább

Különleges állati tulajdonságok illetve a Yeti legendája. Valóság vs Fikció. 

Az élőlények evolúciója egész elképesztő utat járt be. Rengeteg változáson és alkalmazkodási kényszeren esett át, ám ezek az olykor "muszáj" dolgok egészen elképesztő tulajdonságokat idéztek elő bizonyos fajokból. Ezekből a különlegességekből hoztam most egy csokorral az olvasóknak. 

Előszőr a sort a küllemmel kezdjük. Főleg extrém külsejű, olykor mókás megjelenésű állatok gyűjteményét sorakoztatom fel, melyek télleg megtudják ütni a mai, kitágult ingerküszöbbel rendelkező ember szintjét is. Remélhetőleg

Az első a Scotoplane. A tengeri uborkák osztályába tartozik és üledékfaló.

allatsprint

Okapi. Érdekesség hogy étrendjébe kb. 100 emberre mérgező növényfaj is megtalálható.

allatsprint

Tüskés ördög. Tüskéivel védekezik a ragadozók ellen. 

allatsprint

Csodás laposfarkúgekkó. Külseje jó területbe olvadásra.

allatsprint

allatsprint

Dzseládapávián. Lakatos Márk divatszakértő sírva könyöröghet az állatok stílusos megjelenésének receptjéért. Sajnos Márk bukta a kuncsaftokat, mivel Etiópia egyik nemzeti parkjában fellelhetők csupán és nem hiszem hogy Márk beszél majomul, a majmok meg Márkul. 

allatsprint

allatsprint

Ha már majmok, jöjjön a következő divatos majmocska, az Arany piszeorrú majom

allatsprint

allatsprint

allatsprint

Hogy ne legyen vége a jónak, még egy majmot szeretnék bemutatni. Ez a majom a Skarlátarcú majom. Igaz, szegény úgy néz ki, mint akit jól megpofoztak egy palacsintasütővel vagy pedig kicsit tovább maradt kint a napon. Ha nem akarsz így járni, akkor használj naptejet, ne szólj be másoknak vagy csak simán ne szüless ebbe a fajba. Egyszerű nem? Bár lehet hogy ez lesz majd az egykori trend

allatsprint

allatsprint

Papagájhal. 

allatsprint

Sáskarák.

allatsprint

Atretochoana Eiselti másnéven(bocsánat a kifejezésért ez egy saját találmányú név) Fitymafejű csupasz fallosz. Remélem sikerült megérteni miért alkalmaztam ezt a nevet. Egyébként alig tudnak róla valamit, eddig összesen 8 példányt láttak. Ez a legnagyobb méretű, tüdő nélküli négylábú állat (de a lábai visszafejlődtek).

allatsprint

allatsprint

A Goblin cápa (kobold cápának is hívják) az egyetlen élő mélytengeri cápafaj. Legjellemzőbb sajátossága, a feje végén lévő hosszú lapátalakú, csőrszerű megnövekedés, ami valójában a cápa orra,  200 métertől 1500 méterig találkoztak már velük. 

allatsprint

A vörösajkú denevérhal. Nem igazán jó úszók, úgy alakultak hátsó uszonyai, hogy a tengerfenéken szinte sétálnak.

allatsprint

Remélhetőleg sikerült egy kis kedvcsinálót létrehozni és beindítani a fantáziát, az állatok iránti érdeklődést, most pedig fokozzuk egy kicsit a hangulatot vagy inkább tágítsuk a tudatot néhány hasznos és érdekes információval, amik bemutatják, milyen különleges képességeik lehetnek bizonyos állatfajoknak. 

A cápa ahhoz ,hogy ne fulladjon meg ,a kopoltyúi között folyamatosan víznek kell áramolni-ezért a cápák menet közben alszanak. Egy cápa életében akár 20 ezer fogat is növeszt.Ha az egyik eltörik egy következő kezd el nőni.

A víziló bőre közel 6,5 centiméter vastag, így a legtöbb fegyver lőszere ellen védelmet nyújt. Az állat 3 méternél nagyobbra és 4 tonnára is megnőhet, mégis gyorsabban tud futni, mint egy ember!

A patkányok hosszabb ideig bírják víz nélkül, mint a tevék.

A Komodói Varánusz(sárkánygyík),emberevők hírében állnak,szájüregében olyan kórokozó baktériumok élnek,melyek egy harapás alkalmával a sebből a vérbe jutva vérmérgezést majd lassú halált okoz,egy karcolás már végzetes lehet,ezért bármekkora állatot el tud ejteni. Másik különleges tulajdonsága, hogy képes a szűznemzésre. Ez a biológiai jelenség, amelynek lényege, hogy a nőstények alkalmanként hímek „közreműködése” nélkül is képesek utódoknak életet adni. 2007-ben a londoni és a chesteri állatkertekben világra jött utódokról kétséget kizáróan bebizonyosodott. 

A csikóhal az egyetlen élőlény, ahol a hím hordja ki az utódokat...

A jegesmedvék nem észlelhetők infravörös kamerával, a hőszigetelő bundájuk miatt.

Csak a rovarok rendelkeznek igazi szárnyakkal. A többi repülő állatfaj (denevérek, madarak) szárnyai igazából módosult lábak.

Egy bolha a testhosszának 150-szeresére képes felugrani. Ez olyan, mintha egy ember 300 m magasra tudna szökkenni.

allatsprint

A majmokat szavakra nem lehet megtanítani, de a süketnémák jelbeszédére igen.

A medveállatka mikroszkopikus teremtmény, általában a fűszálak és levelek végén összegyűlő harmatcseppben él. Ha a csepp elpárolog, akkor sincsen semmi baj. A medveállatka téli álomba merül, egészen addig, míg újra nem esik az eső. Ha újból vízbe kerül, rögtön feléled - még akkor is, ha erre csak 100 év múlva kerül sor!

A katicabogarak a tavasz elején megkeresik téli lakhelyük, és annak függvényében, hogy milyen hideg lesz a tél, olyan mélyre ásott meleg helyet keresnek. De vajon honnan tudják előre hogy milyen idő lesz?

Laboratóriumi körülmények között sikerült felfedni bizonyos állatok környezettől függő "önklónozási" képességét a cseh tudósoknak. Az apró vágócsík nevű halat tanulmányozták, a létrejött nőstényutódok tökéletes másai anyjuknak. 

A Mexikói Axolotl képes visszanöveszteni bármely elvesztett végtagját.

allatsprint

Repülőhal, képes kilométereket a víz fölött megtenni hal létére 

A vámpírkalmár kifordítva önmagát tengeri rózsának néz ki, és álcázza magát 

allatsprint

Az axolotl példája annak a néhány fajnak a kétéltűek közt, akik nem érik el soha a kifejlett kort, hanem lárva állapotban maradnak, és úgy is szaporodnak (az axolotl egy gőteféle) 

A férgeket, ha feldarabolod túlélik, sőt akár osztódnak is

A köpőkobra lövi a mérgét 

allatsprint

A méhek, ha a kaptárjukba jut egy darázs, hogy ne csalogassanak oda más darazsat a csípésük illatával körülállják, mozgatják a szárnyukat, és mivel jobban bírják a hőt, megsütik a darazsat 

A kacsacsőrű emlős az egyetlen emlős aminek mérge van 

A macskák immunisak bármely pók mérgére 

a vándorsas akár 300km/h-nál is nagyobb sebességet is elérhet 

Egy baci, aminek az életciklusában az egér és a macska játszik szerepet arra készteti az egeret, hogy vonzza a macska illata 

A hangyák állatokat tetveket visznek egyik helyről a másikra, és rabszolgákért mennek egy másik bolyba rabolni 

A skorpiók némelyike képes túlélni ha lefagy (és kiolvad) 

Egyes egysejtűek atomreaktorban is élnek 

Végezetül szeretném a Yetit is felhozni. Gondolom mindenki hallott már a Nagylábú, hatalmas testű, szőrős főemlős jelöltről, a Yetiről. Rengeteg feltevés és videó van az interneten, illetve a tv-csatornákban is, ezért én most nem szeretnék újabb feltevéseket és elemzéseket gyártani mivel jelenleg nem szándékozok sátrat verni a himalája csúcsába a yetire várva illetve a források is eléggé kétesek hogyha pl. egy szavahihető cikket szeretnék írni, mégis szerettem volna a Yetit is felhozni, mivel nagyon érdekes számomra a tudat hogy valahol a dzsungelben vagy valami erdős havas területen egy hozzánk hasonló, csak kb. 3-4-szeres testalkattal továbbgondolt élőlény mászkálhat odakint. Ennek tudatában 2 videót posztolok amik elgondolkodtatnak, kiváncsi vagyok vajon tényleg létezik e. A harmadik videó szerintem nagyon valósághű de kicsit gyanús. 



 

0 Tovább

Gelencsér Tímea Miss World Hungary Utolsó hajrája.

Gelencsér Tímea eddig jelesen képviselte hazánkat a Miss World világversenyen. A legtöbb alversenyben pontosabban mindegyikben döntőbe jutott. Itt az ideje hogy mi is segítsünk neki.

Van egy úgynevezett MobStar alkalmazás. Ha ez letöltöd és felregisztrálsz akkor megtudod keresni a Miss World oldalát. Legegyszerűbben úgy találod meg hogy beírod hogy: Official Miss World MobStar. Ha megvan akkor láthatod Tímea produkcióját ami a Top10-be bekerült. Innentől kezdve annyi a dolgod hogy balról jobbra elhúzod a videóját. Ekkor egy YES felirat jelenik meg amivel tulajdonképpen Like-oltad a produkcióját. Ha legalább a második tudna lenni (jelenleg harmadik) az nagy segítséget nyújtana számára

Timit itt tudod követni: Katt ide, illet itt is

Segítsük hát őt. Hátha sikerül elhoznia a koronát :D :]

0 Tovább

MISS WORLD. FIGYELEM SEGÍTHETÜNK GELENCSÉR TÍMEÁNAK. INGYENES SZAVAZÁS

Sziasztok. Javában zajlik a Miss World 2016 döntője. A Miss World a legrangosabb szépségverseny a világon, ez vitathatatlan. A verseny ugyanakkor nem áll meg a szépségnél. Nagyon fontos szempontok szerint tesztelik a lányokat, ide értve a tehetségüket, állóképességüket, kedvességüket, személyiségüket, hogy hogyan jótékonykodnak és nem mellesleg azt is hogy A HAZÁJUK MENNYIRE TÁMOGATJA ŐKET.

Ebbe a támogatásba könnyű besegíteni ugyanis csak pár percet jelent az ember számára és teljesen ingyenes, de mégis sorsdöntő lehet. Emlékezzünk vissza Kulcsár Edinára, micsoda öröm volt hogy az első udvarhölgy lett, az egész ország megismerte és végre felkerültünk a szépségversenyek térképére is mellyel már a sokat hangoztatott "A MAGYAR LÁNYOK A LEGSZEBBEK" szlogent végre valóságra is válthattuk. 

Jelenleg Gelencsér Tímea képviseli hazánkat a Miss World-ön. Timi eddig jelesen képviseli hazánkat, ugyanis a Miss World alversenyeiben mindegyikből a döntőbe jutott: Miss Talent("tehetségkutató"), Miss Sport, Miss Charity(jótékonykodás). Azonban az elején említett honfitársi támogatás is közrejátszik a végeredményben. Szóval ha tehetitek akkor szavazzatok Timire csupán pár perc az egész de sokat jelent ugyanis aki megnyeri pl. a Miss Talentet, automatikusan a top20-ban van. 

2 szavazás van jelenleg: 

1. 

Szavazás menete:
1: Letöltés Play Áruházon keresztül, írd be hogy Miss World (kék ikon)
Android: https://play.google.com/store/apps/detalis?id=com.missworld.app&hl=en 
iOS: https://itunes.apple.com/app/id9207431161
2: Nyelv kiválasztása (angol)
3: Menübe lépés 
4: Menüből kiválasztani lent: ,,Vote for your Top 3"
5: "Browse Contestants"
6: Keresőbe beírni: ,,HUNGARY"
7: Kép alatti linkre kattintani ,,Add to Top 3" 

Ha nem működne, tehát nem látnád a "Vote" sort és az alsó sorban "Choose Language" lenne írva, akkor be kell menni a "MyAccount"-ba és megnyomni a "Restore Purchase"-t, majd a következő belépéskor megjelenik a "Vote" sor!

Ezután még 2 versenyzőt ki kell választani Tímea mellé, mert csak akkor válik érvényessé a szavazásod. Lehetőleg olyat válassz aki hátul áll a sorban ;) hogy ne az élen állókat erősítsük. (Azaz a neve mellett nem lesz TOP-matrica). 
Ha megvan a kiválasztott 3 versenyző a legvégén meg kell nyomni hogy VOTE NOW, ezzel lesz véglegesítve és megjelenik a 7. ábrán látható visszaigazolás, akkor lett érvényes a szavazás! 

Amennyiben tudsz rá szánni még kevesebb mint 300 Ft-ot, úgy plusz egy bónusz szavazásra leszel jogosult. (Subscribe-ra kell kattintani, aztán bankkártyával lehet fizetni) 
Ha a családodon belül több telefon is van, így az is sokat segít ha többen szavaztok!

2.

A következő szavazás ami nagyon fontos!!! a MobStar alkalamazás. Ezt is ugyanugy lelehet tölteni androidos telefonra. Miután megnyitottuk az alkalmazást bekell regisztrálni ami adja magát. Miután megvagyunk a regisztrációval a keresőbe beírjuk hogy : Miss World. Itt egy arany-fehér ikont kell keresni, ugyanis sok felhasznló nevében benne van a Miss World. Miután megtaláltuk a Miss World oldalát automatikusan kidobja a 10 produkciót. Megkeresitek a Hungary produkcióját és figyelem: balról jobbra a videót elhúzzátok. Ekkor felugrik egy YES felirat amely a szavazás sikerességét jelzi. Állítólag többször is lehet szavazni 5 percenként, szóval ha unatkoztok :D vagy szeretnétek részesei lenni a versenynek akkor próbálkozzatok többször. 

Lényegében ennyi lenne az egész, köszönöm Timi nevében is ha segítettél. Egyébként nyomon követheted Timi útját a következő oldalakon: 

https://www.facebook.com/Miss-World-Hungary-376249922424394/?fref=ts

https://www.facebook.com/gelencsertimeaa/?fref=ts

Most pedig a "munka" után a megérdemelt pihenés, lássunk néhány fotót a remélhetőleg jövendőbeli Miss World-ről.

By the way. Aki eddig eljutott annak még ajánlanék egy linket:

https://www.facebook.com/events/708981752611363/ ezt nyugodtan meglehet osztani ismerősökkel. HAJRÁ HAJRÁ

0 Tovább

fajin

blogavatar

https://www.facebook.com/fajinblogja